calon students siswi...

Thursday, August 25, 2011

hang out+first doodle=penat


selamat malam semua..da tidor ke??hehe..
bangun2..baca entry siswi..haha...*pulun..gegeh.haha..
malam..urm.pagi mungkin..haha..siswi dah tidur..
tapi terjaga balik sebab ade org ganggu!!haha..*encah kacau mmpi siswi..
isk3..tadi siswi keluar breaking fast with my bestie..
ecah biskut arab!!haha..plus my buddies..
husna samprit and solehah kerepek pisang..
jalan2 around jitra mall kejap..yeah..beli kad raya yg murah sangat..
satu keping only 0.80 sen..hehe...sangat murah!!berbaloi2..
dahla murah..cantik pula tuh..huhu..
it's suitable for me yg nak save duet nie..hekhek..



ala..kad raya ni untuk ditempek kt notice board jabatan..
so..for what beli mahal2 and sampai masa orang buang jgk kn..hehe..
kalau nak bagi kat orang tuh..siswi tak beli la yang tuh...
nampak benau kedekutnya..haha..takla..for me..
cam fikir jugak xkan nk bagi yg harga xcecah seringgit kt org..isy3..hee..
*nak tempek kt jabatan xpa..hahaha..
at least bile orang tu dapat dia akan simpan..
walaupun dia tak akan tengok hari2..haha..=p

lepas shopping yg menggadaikan 0.80 sen siswi tuh..haha..
kami ke sg korok!!yeah..*jgn ty ktne..siswi tak reti nak bagitau..haha..
sampai pun dah dekat pukul 7..orang dah ramai..
..so..kitorang menunggu dan menunggu isk3..sedih..haha.
kami makan tomyam campur..sotong goreng tepung..kailan goreng..
satu lagi..yg paling penting bila makan dgn tomyam..hehe..
telur dadar!!!sangat menarik..hikhik...
sembahyang maghrib dekat kedai makan tuh..
sebab makanan kami sampai pukul 8 lebih kot..hadoii..
lapar..ditambah dengan gelagat manusia sekeliling..
siswi rasa cm nak bangun bagi penampar sorang2..haha..
*minah nie suke psycho sorg2...haha..

seriously..bila duduk kat kedai makan..
you are able to see many kinds of people..huhu..
ada yang jenis girly2 gitu..huhu..yg macho xyah cakap..
family bahagia gitu..haha..anak2 kecik berlari sana sini..
mak ayah duduk je sambil tengok..*ingat larat ke nak kejar..maap le..haha..
tapi dalam ramai2 orang kt kedai tadi..
siswi tertarik dengan sorang pakcik nie..
rasa nak pegi pegang muka dia..bagi penampar 2 3 4 das..
biar sedar diri sikit..haha..

just imagine..dia ade little baby..xdela kecik sangat..
around 7 8 months kot..
after breaking fast..wife dia terus makan..tak peduli pasal baby dah..
pakcek nie riba baby dia dengan sebelah tangan..
dan sebelah tangan lagi dengan bangganya dia pegang rokok..
duk hembus2 rokok tuh...seronak la tuh dpt hisap rokok..
anak kt atas riba tak ambil peduli dah..
asap berkepul2 naik ke udara..haha..dan ade yg menghala ke baby tuh..
ha..elok la sangat pakcik..hembus byk2 kt anak ko tuh..
tak sampai 2 3 4 tahun hidup sihat walafiat..
kena penyakit disebabkan asap rokok bapak sendiri..
siswi yg da besaq ni pun benci dan sesak dengan asap rokok..
imagine la baby yg kecik tu camne..
si ibu plak lagi baik+caring gitu..bukan kt baby tuh..
kt makanan atas meja..takut tak habis gamaknya..haha..
tak peduli da kt baby yg duk tahan asap rokok bapak..isk3..
sedih tengok baby tuh..kesian betul..seyesly..
tadi kami duk usha je pakcek tuh,..
dalam hati rasa nak bagi je tapak kaki..haha..
*hopefully my future siswa bukan cmtuh..=D

dalam 8.45 mlm..kami balik IPG..
balik2 je siswi terus basuh baju yg sudah membusut..haha..
tengok2 jam sudah 9 lebih..woo..lame basuh baju.haha..
dan siswi try la search pasal dodol..eh..doodle..kt google.
dan dengan perasaan tak sedar diri..hehe..siswi try buat satu..
guna microsoft EXCEL..haha..senang sgt.
tapi it took more than 1 hours for me to complete it..huhu..
siswi ni tak kreatip..haha..senget benget doodle siswi..haha..
tapi at least adela juga satu...hehe..
mampula menghasilkan satu doodle even buruk..haha..



hahahaha..jangan gelak!!!
taula buruk..tapi itu jela yang termampu siswi hasilkan..hehe..
malas da nak wat..letih..sebab asyik tak jadi..haha...
mata senget sebab nampak my future siswa..haha..*gatal..
huu..Alhamdulillah..hari nie berjalan dengan baik..sgt2..
mood tak payah cakapla..esk kan da balik kampung..yeah!!

quote for today:
jagalah kesihatan ahli keluarga kita..
kalau nak sakit..sakit sorang2..
jangan bagi sakit pada org lain..
nota kuku kaki panjang:
malam nie penat..tapi seronok!!!
sebab tu tak reti2 nak tidur lagi..haha..
psssttt...tunggu siswi update pasal something..hee..
"chosen people by HIM"...
tunggu tau..huhu..
till then..good night + morning..=)

moshi2x,, 



suka port siswi?? komen la.. :)

Tuesday, August 23, 2011

risiko menggadai blog~~

peeeepp..selamat malam..da tidor ke??bangun..bangun..haha.*overr
dah berapa hari eh siswi tak update??hehehe..maaf yea sayang2 sume..*wek..muntah..haha..
siswi agak busy sejak 2 menjak 3 menjak nie..hehe..
ni pun baru siap buat karangan 2000 patah perkataan utk ilmu pendidikan..
lusa hantar malam ni baru gagah2 nak buat...haha..
nasib baik group work punye..kalau buat sorang2..adusy..senget kepala..haha..
siswi punye bahagian dah siap..buat dengan husna samprit..haha..

sebenarnya..haha..*nak bocor rahsia..
siswi tak sempat nak update my lalink blog sebab sibuk dengan blog org lain..haha..
kawan siswi suruh siswi edit blog dia yang suda cantik itu..
so..siswi nie dengan rajinnya..dengan berlagak pandainya..haha..
edit la blog cantek itu..huhu..lepas diedit2..huu..xcantik..
dalam masa 2 hari..siswi edit dua blog yg kawan2 siswi punye..
*sebab tuh berani..haha..kalau xcantik..xpa..kwn punye..haha..jahat..
ala..saje je..nak tengok kemahiran siswi main2 dengan mak coding..nenek coding..haha...
hasilnya..haha..okla..not bad..bagi siswi biase2 je..
kawan2 kate cantek..tapi siyes tak cantik pun..huhu..
sebab org lain buat lagi cantek...huuu..sedih..haha..

the 1st blog yg sanggup gadaikan template n so on kt sini..
anafantasy punye blog..haha..owner dia kawan siswi..
cik farah hayana..maaf yea siswi da buat blog farah jadi xcantek..hehe..


tadaaaa~~~
xcantik pun..xpela..siswi pun baru lagi dalam edit mengedit..hehe..
ayat tuh penting..haha..pape pun..wish all the best to my tayang..
jaga blog elok2 yea..hehe..
andailah satu hari da takmo gune blog tuh..='(
simpan la buat kenangan..haha.*merapu je minah nie..isk2..

2nd blog yg gadaikan everything pada siswi..*opps!!salah2..hehe..
anamissuna..kawan siswi yg husna samprit tula..haha..
maaf yea tayang..blog kamu suda xcantek..ok2 saje..hehe..


header tuh sangat yummy222 kalau 1st time tgk..haha..
tengok 2 3 4 kali..urm..xtaula siswi nak kata ape..haha..
sekali lagi segmen sedih..huu..
kalau satu hari nanti una da takmo gune template tuh..
simpan la yea header tu..buat kenangan..haha..
*ingat senang ka nk buat cupcake tuh??haha..

quote for today:
never give up until you succeed!!
nota kuku kaki panjang:
kawan2..mekasih bagi kepercayaan pada siswi..
untuk mengedit blog anda..haha..
nasib baik ok je sume...hikhik..kalau tak..mati siswi..hehe..
so..buat masa ni dah takmau menghadap coding semua tuh..
nak hadap biskut raya plak..haha..=)
so.till then dears..good night..>__<

p/s:ade sape nak suruh siswi hancurkan blog dia x??haha.

moshi2x... 

 

suka port siswi?? komen la.. :)

Saturday, August 20, 2011

rindu mereka!!!

selamat malam semua..urm...dah 2 hari siswi privated kan blog..
*ade org perasan ke??huhuhu..='(
siswi ni jenis cepat bosan dengan something..so..
template sekolah tu rasa cm da tak menarik..haha..
siswi pun godek2 la coding tak coding..google tak google..
sampai nak pecah kepala hotak nie..haha..
rasa cam siswi ni student IT gitu..hikhik...

malam nie rasa sunyi..*xsunyi sgt..tp still sunyi..hehe..
rasa macam nak kembali ke zaman kanak2 ribena dulu..hehe..
sekarang nie makin tua makin sensitif..ape la siswi nie..haha..
arghhh..nak kawan2 siswi yg dulu ade dengan siswi...
kawan2 sekarang dah ada...sempurna hidup da..
tapi kalau kawan2 dulu ade lagi sempurna..hee..
bdk2 mrsm kopu..serting..pee tee..+ matrik penang+plkn
siswi montel rindu korang semua..ahaks..*1st time mengaku..hukhuk..

malam nie..*dah banyak kali duk ulang malam nie..haha..
siswi nak citer sal pelengkap hidup siswi mase form 5..
adusy..tanpa mereka..siswi nie kosong la agaknya..hehe...
rindu mereka sangat2..just imagine..lepas spm..lame tak jumpa..
adelah jumpa 4 5 6 orang,tapi still tak sama..
sebab siswi nak jumpa semua!!
isk22..missing them damn much..hukhuk..='(

siswi pindah mrsm masa form 5..time tuh kn da remaja..so..
malu tuh dah sebati dalam diri seorg perempuan..*ces.ayt ke laut..haha..
bayangla..budak baru pindah..xcantek plak tuh..hukhuk..
mesti ramai gile yg pandang sampai naik juling bijik mata..haha..
siswi pindah dgn one of my bestie..mira!!..
kami request same room n same class...
same room dapat..tapi tingkat 3..ape ke tinggi pakcek tuh bagi bilik..haha..
unfortunately..kelas kami tak sama..just sebelah menyebelah jep..hehe..
mula2 je rasa unfortunately..lama2..siswi rasa lucky sgt2..
sebab masuk kelas siswi tuh..huuu..
5E!!extravaganza..extraordinary..excellent..mcm2 E la..haha..
duduk tingkat 3 untuk seminggu saje...
sebab kena pindah bawah..yes!!..haha..
tapi terpaksa berpisah dgn mira..xpela..demi tingkat bawah..haha..
*mira..i'm just kidding..it's fun to have u as my roomate even for a week!!!

mula2 siswi ingat classmates siswi sombong..tapi mereka x!!
sebaliknya siswi yang rasa sombong..sebab malam first kt mrsm baru..
siswi prep kt kelas kwn..siap ada niat nak tukar kelas lagi..haha..
siswi pergi kelas siswi just nk check ade meja ke xde...
diorang punyela ajak siswi masuk prep sesame..tp i refused..='(
sori sume..bukan xmau tp malu!!haha..
lama2 dah kenal..siswi rasa mereka adelah yg terbaik..
yang always ade dengan siswi bila2 masa..
yang selalu jadi penghibur..selalu jadi teman..
selalu ade untuk siswi..thanx kwn..korang memang hebat!!
sebab korang buat siswi menangis kehilangan korang!!

awal2 dulu adalah kecik hati dengan percakapan..perangai..
tapi lama2 cm dah biasa..so..hati siswi pun da kebal..hehe..
lagipun siswi bukan sape2 nak suruh korang berubah just sebab nk kwn dgn siswi..
siswi terima korang baik buruk sama cam korang terima siswi..
sebab sahabat saling melengkapi antara satu sama lain..
korang melengkapi hari2 siswi sampai siswi rasa xmau masa berlalu..
dulu..selalu cakap xsabar nak keluar maktab..
sekarang..siswi selalu cakap..xsabar nak balik ke mktb..
nak jumpa korang semua!!nak hug and kiss korang..*girls only..hee..

so..untuk classmates siswi mase form 5 dulu..
terima kasih sebab sudi terima siswi dlm hidup korang..
terima kasih sebab buat hidup siswi bermakna selama dgn korang..
terima kasih sebab selalu ada untuk siswi...
terima kasih sangat2 sebab tak pernah mengeluh dengan perangai siswi..
terima kasih sebab korang dah jadi sahabat terbaik!!
terima kasih sebab dah jadi sebahagian drpd hidup siswi..
terima kasih untuk semua yg pernah kita lakukan sama2 dulu...

untuk...
"NIZAM ADHA"
"FARHAN MOHD ZAIN"
"ADLI FAHMI"
"HAREZ HILMI"
"SUFFIAN FAUZI"
"AISAR SHAHIDAN"
"MUSTAQIM MUSTAPHA"
"SYED PUTRA HAFIFIE"
"EYZAFIE RAFIEQ"
"NASRUL HAFIZ"
"HISHAM ZAKARIA"
"HAFIZ"
"FAZREE OTHEMAN"
"ATIKAH ISHAH"
"ASHIKIN MOHAMED"
"PUTERI NORFATIHAH HASHIM"
"NOOR FAREZA FAUZI"
"MAWADDAH MOHD NAWI"
"INTAN NORMADIA ARIFA SAAD"
"NORSYAFIQAH ZAKARIA"
"NURUL AIDA FARHANA OTHMAN"
"NOOR HIDAYAH MOHAMAD"
"NURUL AFIQAH AMRAN"
"SITI NUR IZZATI CHIK"
"NOR FARAHIN JANG"
"NUR FATIHAH ARIFEN"
"NUR E'ZZATI ROSLI"
"NORHAYATI MOHD YUSOF"
"NURUL ATHIRAH MAZLAN"
"NURUL SYAZMIRA MOHD NAZIR"

korang adalah sahabat terhebat!!!
jangan marah kalau aku always ingat korang..
jangan marah kalau aku nanges sebab korang..
jangan marah kalau aku tak keep in touch...
sebab aku ingat korang dgn cara aku sendiri..hee..
sorry for everything..thanx for everything..
sayang korang ketat2...rapat2...

quote for today:
dalam hidup nie..kita belajar bagaimana untuk sayang..
untuk senyum..untuk gembira..untuk rajin..
untuk jujur..untuk setia..untuk menangis..
tapi kita tak pernah belajar bagaimana untuk
lupakan seseorang...^^
nota kuku kaki panjang:
kalau ade jodoh..siswi nak sgt jumpa mereka..
nak minta maaf..nak cakap depan2 yg siswi sayang mereka..
hikhik..tiba2 malu..huuu...
andai ditakdirkan suatu hari nanti..
siswi pergi sebelum sempat jumpa mereka sume..
bia jela entry nie jadi tatapan mereka..haha..
*ayat nak sedih..uhuks...heee..

moshi2x.. 


suka port siswi?? komen la.. :)

Friday, August 19, 2011

fuhh!!bergetar nafsu...-bahagian 2-


Assalamualaikum w.b.t..

selamat malam..malam nie bosan..*hari2 bosan..haha..
malam nie tiba2 rasa rindu membuak2 pada kampung halaman..*ces..
then..teringat siswi dah lama tak makan makanan kelantan..='(
susahlah duduk negeri orang nie..haha...semua xjumpa..
ada tapi susah nak jumpa yg betul2 same..*balik kelate la weyh..huu..
sabar jela..minggu depan dah nak balik..huhu..
MA..bersedia lah dgn pisau semua menda kt dapur..haha..
siswi balik nak makan puas2 makanan kelate..haha..
*ckp mcm duk oversea...haha..overriver je pom..

makanan kelantan peberet siswi....
tak payah tanya la..hukhuk..kalau tak makan..
bukan anak kelantan pure punye..haha..
sedap!!!kt kedah ade..tapi tak sama..isk33..
...
...
...
...
...
...
...
...

nasi kerabu!!!
masyaALLAH...sedap tak terkata..
tambah2 kalau MA yg buat.hehe..*ank for sure puji mskn mak..hikhik..
nasi kerabu tak perfect kalau tak ade:
#nasi..*nama lagi nasi kerabu..haha..
#ulam-ulaman...*sape xmkn sayur..rugi.huu..
#telur masin
#solok lada..*jgn ty mcm mane..google la..hee..
#tumis..*kt kedah nasi kerabu xde tumis..
#keropok keping..
#aym bakar..daging bakar..ikan celup tepung..fuh!!
#sambal lada..
#BUDU!!!!*penting la menda alah nie..isk3..
masakan kelantan yg mampu membuat siswi menanges air liur skrg..hahaha..
...
...
...
...
...
...
...

ini adalah nasi dagang!!sedap jugak..*ape yg xsedap siswi oit..huu..
kena ade gulai ikan tongkol..gulai udang ke..
gulai ayam ke...gulai telur ka..tak kisah..
tapi yg paling kaw adalah gulai ikan aya/tongkol..haha..
MA dah pandai masak..yeah..huhu...
susah jugaklah nak masak..sebab dia tak guna beras biasa..
dia guna beras nasi dagang la..hukhuk...
rugi kalau tak pernah makan..huhu...*raya sdap jgk makan nasi dagang nie..yummy..
...
...
...
...
...
...
...
...

nasi serunai ka nie???no la..ni nasi tumpang!!!nama da pelik da..huu..
sedap sangat dan murah..*yg siswi beli la..rm1.50 je..
first time siswi makan masa form 5..huhu..memang tak terkata sedapnya.haha..
wuaaa..da lama tak makan..balik nie kena usha2 nie.hehe..
org panggil nasi tumpang nie sebab lauk2 menumpang dlm nasi..
ade udang msk smbal..telur goreng..kdg2 sambal bilis..
banyak jgk la lauk dlm nasi tuh..depends pd makcek pakcek yg jual..
lastly..digulung2 mcm bentuk serunai kot..haha..
p/s:tau dak serunai tu ape??haha..
...
...
...
...
...
...
...
...
...

laksa kelantan atau laksa lemak...waaa..rindu nk makan..
sedap...bagi siswi..laksa yg paling sedap..haha..
yela..name lagi ank kelantan..haha..kalau ade majlis pape..
mostly..org2 kampung la selalunya akan jamu laksa je..
sudah cukup nak buat perut kamu membulat kekenyangan.hehe..
tak pedas!!nak pedas..letak je sambal..ape susah..haha..
ade orang cakap laksa kelantan tak sedap..
helllooo...kamu makan laksa kelantan yg dibuat dr org yg tak mahir membuat..
sebab tuh tak sedap!!!huhu..sebab kuah laksa lemak nie sangat susah..
kena betul2 mahir..baru blh jadi sedap..hukhuk..
kat kelantan..laksa proses sendiri..tapi ade je laksa segera tuh..huuu..
laksa proses sendiri lagi sedap...kt negeri lain..siswi tak tahu..hehe..
...
...
...
...
...
...
...
...

ya ALLAH!!!!lama tak makan..wuaaa..nak makan menda nie!!
pulut sotong!!!sangat2 sedap..tengok je dah nak menitik air mulut..*kesat siswi kesat..haha..
dalam sotong tuh..ade pulut yg dah masak la..takkan nk buh yg tak masak..
sedap2..yummy..mmm...haha..tergoda nie..haha..
so far tak pernah jumpa lg kt kedah...mm..ade ke takde eh??
kuah dia not sure la diperbuat drpd ape..
yg siswi tahu gula melaka..sebab tuh jadi warna koko gitu..haha..
makan tanpa nasi best..tp ade je yg mkn dgn nasi..depends selera masing2..
...
...
...
...
...
...
...


waaa..yg ni mahal nie..hehe..ayam percik!!
kt kedah kalau tak silap..aym percik dia warna merah..
kt kelantan tumis dia warna putih...sgt sedap!!!
tak nyesal kalau makan banyak..haha..
tambah2 kalau ayam tuh dibakar baik punyer..huhu..
mase siswi kt negeri 9..aym percik warna merah..
sangat pedas..siswi tak pernah beli..haha..
tumpang kawan je..hikhik..*pelaburan bijak..haha..
...
...
...
...
...
...
...
...
...
...

lama tak makan..eh2..bukan satay nah..
yg nie lagi sedap drpd satay..hukhukk..
confirm terangkat punyer..haha...sedap!!susah nk jumpa..haha..
percik perut ayam!!!adooiii..balik nie suh ABAH beli la..hehe...
sangat222 sedap..rugi kalau sape tak pernah try...
tapi kalau nak try..kena dtg kelantan..sebab siswi tak sure la negeri lain ade tak..hehe.
...
...
...
...
...
...
...
...
...
...
LAST BUT NOT LEAST!!!!
makanan kebanggaan kelantan selamanya..haha..

budu!!!haha..ade sape2 tak kenal budu tak???hee..
mai jumpa siswi..nak tunjuk sikit budu ni cmne..hukhuk..
penyek lado pedas..peroh ase limau..woo..jeliranya aku..haha..
*paham x??malas nak translate..haha...
orang kelantan makan budu biasa2 jea...makan gaul dengan nasi..huhu..
kalau kt johor..certain parts..siswi dengar diorang makan budu cm sup..haha..
taktau la mcm mane rasanya..huhu...betul ke org johor??hehe..
kalau org negeri 9..*ikut pengalaman siswi la..huuu..
diorang makan budu mcm kuah juga..hukhuk..
tapi dalam budu tuh ade segala macam mak nenek..hehe.
tak semua kot org negeri 9 cmtuh..hehe...
kalau kelantan just ade lada dan limau je...
kalau negeri 9..hukhuk..penuh pinggan budu..isk3..

adoiii..cmne nk cicah2...isk3..
xpa2..ikut keselesaan nk makan camne..hehe..
siswi tak makan sangat budu..takut gatal muka..
tapi kalau dapat makan tuh..best jgk!!haha..

quote for today:
banggalah dengan tradisi negeri kamu!!
*just like i do..hehe..
nota kuku kaki panjang:
nasib baik malam..kalau siang..ya ALLAH..batal pose kot..haha..
tapi malam ke siang ke..selagi siswi tak boleh makan..
semua kt atas tuh..adoiii!!sedih...huuuu...
sabar jela..minggu depan dah nak balik..yea!!
jangan mimpi makanan kt atas sudah la malam nie..haha..
tak payah bangun sahur dah..haha..
selamat bersahur semua!!

credit pics:pakcek kesayangan siswi..google!!

moshi2x..

suka port siswi?? komen la.. :)

Thursday, August 18, 2011

perempuan cantik vs perempuan kurang cantik~~


Assalamualaikum w.b.t...

selamat malam semua..ha..selamat bermimpi sama..hehe..
*minah nie ketegaq xmau tidoq..huhu..
siswi baru je balik dari meeting..so..rileks2 dulu...huu..
urm..tak ade idea sebenarnya..puas memerah otak..haha..*overrr..
korang pernah baca tak pasal pandangan perempuan..
terhadap lelaki handsome dan lelaki kurang handsome??
mesti pernah kan..sape tak pernah..jakun..haha..
malam nie siswi nak tulis pasal pandangan lelaki..
terhadap perempuan cantik dan perempuan kurang cantik..*sopan tak siswi??haha..

rasanya siswi tak pernah lagi baca sal pandangan lelaki..
terhadap perempuan cantik dan yg kurang cantik nie..
so..kalau ada yg dah buat entry sal ni...siswi nak bagitau..
ini idea siswi ok..tak ade copy ke teh ke..xdak!!haha..

*bila perempuan cantik pakai lawa2
lelaki: alala..cantiknye awk..berkenan sy..^^
*bila perempuan cantik mekap tebal2
lelaki:OMD..cantiknya u..nk nombor??
*bila perempuan cantik jalan melenggang lenggok
lelaki: fuhlamak!!cair3333...
*bila perempuan cantik buat muncung itik ka aym ka..
lelaki:comelnya awk buat cmtu..buatla hari2..suka sy tgk.
*bila perempuan cantik pakai seksi
lelaki:awk pakailah papepom..mmg cantik!!
*bila perempuan cantik buat suara manja2
lelaki: ouch..manjanya awk..sy sukalah..>_<
*bila perempuan cantik add
lelaki: kena approve nie..cantik tuh..
adussss*rasa nak tumbuk diri sendiri sebab taip menda alah nie..haha..
itu kalau perempuan cantik..kalau yg kurang cantik..mcm mane??
pada pandangan siswi la..hukhuk...

*bila perempuan kurang cantik pakai lawa2
lelaki: nk pakai lawa buat pa..hudus jgk eh..haha..
*bila perempuan kurang cantik mekap tebal2
lelaki: nk cover jerawat n segala mcm mak nenek la tuh..da mcm jenglot
da aku nengok..huh!!
*bila perempuan kurang cantik jalan melenggang lenggok
lelaki:oit..dhla muka xlawa..jalan pun tak betul..isy..
*bila perempuan kurang cantik buat muncung itik ka aym ka
lelaki: ala..buat ke tak buat ke..hudus jgk eh...
*bila perempuan kurang cantik pakai seksi
lelaki: eh..tak de duit ka nak beli baju..duk pakai yg tak cukup kain buat ape..
*bila perempuan kurang cantik buat suara manja2
lelaki: welk..geli aku dengar..gedik perempuan ni..dhla hudus..
*bila perempuan kurang cantik add
lelaki: ces..tak payah approve la..bukan lawa pom!! 


haha..nmpak tak perbezaannya??isy33...
siswi tak cakapla semua lelaki macam kt atas tuh..
bukan semua lelaki gitu..siswi ulang bukan semua lelaki gitu..
tapi ade je yang macam tuh kan..kan...
tengok yg kurang cantik je terus nak hambur macam2...
nampak yg cantik terus menggeletik cm lembu kena sembelih..*pandai2 je minah nie..huhu..
jangan ingat perempuan je ada yg memilih..lelaki pun ade nah..
kalaulah yg handsome nak kawin dengan yg lawa..
yg xlawa nak kawin dgn sape??haha..oo..yg xhandsome ade..isk3..
apela korang nie..sepatutnya pemilihan pasangan nie tak tengok rupa..
macamlah boleh bawak bahagia..haha..*boleh na!!

ALLAH ciptakan hambaNYA dengan sebaik-baik kejadian..
siapa kita nak kutuk ciptaanNYA..kalau nak kutuk sgt..
try la buat manusia sendiri..tengok jadi tak...
cantik ke tak ke..kita nie sama je...diperbuat drpd tanah..
kalau dah ALLAH jadikan orang tuh lubang hidung besar..
sape kita nak persoalkannya..kita boleh ke buat lubang hidung??
setakat lukis atas kertas boleh...haha*siswi ats kertas pun jammed..haha..

kalau muka cantik..perangai tak cantik..tak ke mana jugak..
bahagia ke lau cmtuh??tp lau muka cantik perangai cantik..
Alhamdulillah la...itu satu bonus kan..kan..
kalau muka kurang cantik perangai cantik...
orang suka...hikhik..at least ade yg cantik..
tapi kalau dah muka kurang cantik..perangai pun sama kurang..
isk3...sape nak suka..kan...kan..
konklusinya..muka tak cantik tak apa..
yg penting dalaman kasi cantik...perangai..hati..semua bendalah..
barula sejuk mata memandang..hehe..^^

quote for today:
pilihlah pasanganmu kerana agamanya..
bukan kerana parasnya...>___<
nota kuku kaki panjang:
siswi kalau boleh nak suami kurang handsome..
tapi manis mata memandang..eh2..haha.. *mengom da minah nie.,
tak mau yg handsome..nanti ramai nak berongsi kasih..haha..
siswi tak ape..takut suami siswi je tak mampu..hahaha..=)
yg kt atas tuh semua pendapat siswi semata2..
tak tuju kat sape2...kalau ade yg baca entry nie..
sambil2 gigit bibir tuh...maaflah nah..anda tergolong dlm golongan lelaki di atas..haha..
so..selamat berpikir...selamat merenung kembali..haha..
kita nie sama darjat je..yg cantik mkn nasi..
yg kurang cantik pun makan nasi jgk..haha..
*beza kuantiti nasi jela.haha..

moshi2x..


suka port siswi?? komen la.. :)

Wednesday, August 17, 2011

Tuesday, August 16, 2011

fuhh!!bergetar nafsu...


Assalamualaikum w.b.t...

selamat berbuka!!hehe..Alhamdulillah..hari ni da masuk hari ke 16..
maknanya lebih kurang 14  hari lagi kita nak raya..yea33...
*ces..pose xpenuh..nk raya konon..
hari ni siswi penat sgt333...*hari2 penat..isy..hukhuk..
kelas habis awal..dan bergegas ke UUM, Sintok..
pergi cari bahan2 untuk projek siswi..yeah.
Alhamdulillah...berkat Ramadhan agaknya..
banyak jugaklah bahan yg kami dapat..
just kena teliti balik jea..hehe...balik dari UUM.
siswi dan my group members pergi bazar..
bukan calang2 bazar..hahaha..*xheran pun..hooo..
kami pegi bazar stadium darul aman kt lock stuck..huu..
first time pergi..jakun amat..hoho..

samapai2 je..siswi terpandang kuih yg sgt sedap..di ats meja kakak tuh..
hukhuk..sedap2...lama nak mkn kuih tuh..huu..rezeki la kot..
kuih kelantan susah nak jumpa kt kedah...
yg betol2 familiar baru jumpa..hikhik..
kuih nie susah jugak nak jumpa...tapi..kt bazar stadium nie..
berderet org jual kuih nie..pasaipa eh??*konpius sat..huu..
tapi..rasa dia tak sesedap kuih yg siswi beli kt kelantan la..hehe..

kuih nie la yg siswi jumpa td..dan dah beli pun..hukhuk..
...
...
...
...


kuih akok!!sape tak tahu angkat telinga..haha...
salah satu kuih pebret siswi..*semua pebret minah nie..
kalau kt kelantan..even bukan bulan puasa pun ade jual..
kt tepi2 jalan..*yela..xkn kt tgh jln kot..haha..
mostly dijual bersama2 dengan kuih bahulu...
tak best bila dimasak dengan oven ke ketuhar ke..haha..*same jela menda tuh..
sangat terangkat kalau korang beli yg tradisional making punye..
bakar dgn dapur arang..tutup dengan sabut kelapa..fuhh..hehe..

next..kuih2 kelantan yg siswi jarang jumpa kt negeri jelapang padi nie..
huuu..kena tunggu balik kelantan baru boleh makan kuih2 ni semua..
*baguslah tuh..blh diet..hahahaha...
...
...
...
...
...


ha..ni pun akok jugak..siswi panggil akok bungo..haha..
sebab bentuk dia mcm bunga..hehe...same je dgn akok kecik tuh..
tapi rasenya yg nie lagi melekit..eh..taktau nak describe cmne..haha..
sedap jugak..haha..tapi siswi prefer akok kecik kt atas tuh..hehe..
...
...
...
...
...
yea..kuih nie memang xde langsung kt kedah..
rasenya kt negeri lain pun..huhu..kelantan & terengganu je ade..
sedap!!!manis!!!tambah2 kalau sejuk.hehe...
kuih nekbat.bentuk mcm bahulu..tapi lembik sikit..*banyaklah..
warna oren dan berkuah..sedap sgt2..mengidam kuih nie..isy..
tunggu minggu depan la baru blh makan.haha...sape pernah mkn kuih nie??
...
...
...
...
...

kuih jala emas!!sape jual mesti kaya sebab dia emas..haha..*wt lawak bodos..huu..
bentuk cm roti jala..sebab tu nama dia ala2 same..hehe..
bezanya kuih nie sangat manis..tak dimakan dgn kari..haha...
warna dia kuning cm emas...sgt cantik!!...huu..
jgn xpercaya..even ni kuih tradisi..siswi rase siswi tak pernah makan kot kuih nie..hee..
...
...
...
...
...


kuih paling tott..haha..tahi itik..nak sopan??najis itik..haha..*mengom..
kuih nie memang tradisi habeslah..mane ade kt negeri lain..
terhad kt kelantan je..hukhuk..*org takut kot nk buat..haha..
dan pengakuan ikhlas dari siswi..siswi tak pernah makan pun kuih nie..hehe..
bukan sebab geli ke ape ke..haha..sebab ntahlah..ABAH tak beli..huu..
*alasan..tp memang tak pernah mkn pun..
...
...
...
...
...

ini adalah kuih bunga tanjung..hehe..
tak nampak cm bunga pun..haha..
rasa manis sgt2..sampai lekat kt tekak..haha..
dinasihatkan jgn ambil dalam kuantiti yg banyak..hehe..
...
...
...
...
...

woh gomok!!haha..sedap sgt2..tapi tak boleh makan banyak jgk..
nanti muak..hukhuk..inti dia diperbuat dr kelapa..
tak manis sangat..blh rasa kelapa2 tuh sikit..haha..
memang sedapla..tak rugi kalau nak cuba..kn..kn..^^
...
...
...
...
...

kuih nie pom diperbuat daripada kelapa..sedap..
bakar dengan arang..makan panas2..fuhh..huhu..
kuih beko..siswi tak sure kt negeri lain ade ke tak..
setakat ni baru jumpa kt kelantan je..hehehe..
selalunya kalau kt kedai2 tepi2 jalan..mesti ade kuih nie..akok..bahulu..
sedap!!lama tak makan..haha..
...
...
...
...
...

last but not least..kuih ank raja tengah mandi..haha..
kuih ni kuih puteri mandi..kalau kt kelantan..kuih teri mandi jea..
dia ala2 buah melaka..tapi dia takde gula melaka kt dalam..
tak ade inti pun..kena penyek dulu bagi leper..pastu msuk kan dlm kuah..
kuah dia campuran gula melaka dengan kelapa..hikhik..
juga sedap!!*ape yg tak sedap minah nie..haha..

ok..sudah lah..malas dah nak citer..haha..
nanti ade yg menitis air liur percubaan..haha..
ade mase siswi post lagi kuih2 or makanan kelantan..
makumlah bulan puasa..haha..post makanan waktu malam je..
waktu siang..siswi pun tak tertahan godaan..haha..

quote for today:
hargailah kuih tradisi anda...haha..
nota kuku kaki panjang:
kebanyakan kuih2 dari kelantan nie manis2..
sebab tu siswi manis..haha..*uwekkk!!..
nak makan boleh..tapi jangan berlebihan..huu..
agak2 la nak suruh diri tuh manis dengan memakan kuih manis..
jangan sampai kena potong kaki sudahlah..haha..
p/s: selamat menitiskan air liur..hehehe...=)

moshi2x.. 

suka port siswi?? komen la.. :)

Monday, August 15, 2011

struggle~~


Assalamualaikum w.b.t..

selamat malam semua..hihi..*mood sewel..
siswi nak update pendek2 jela..huu...
update panjang2 pun no one read mine..=(
*sedar diri akhirnya minah nie..haha..
malam ni siswi tengah struggle buat assignment..yeah..
ngeeeee~~*nape suka tulis menatang tuh eh..hihi..
back to my condition right now..
siswi tengah struggle buat assignment..haha..
dan sekarang rasanya dah siap..haha..*yakin sgt la..


haha..hari ni 15th August 2011..
siswi dpt assignment ni 02th August 2011..
kena submit esok iaitu 16th August 2011..
adus..*dusyy..dusyy..bek xpyh buat..huu..
wee..siswi da terbiasa buat kerja last minute..
dari sekolah smpi da nk jdk cikgu..
isk2...*patutle result teruk bebeno..haha..

finally..assignment yg sepatutnya ambil masa 2 minggu...
siswi siapkan dalam masa 2 jam..haha..
nampak dak??2 JAM ja..haha..
markah nanti tak tahu la cmne..
redha jela..haha..*padan le muka..hikhik..
struggle bebenor la mlm nie..
sempat je fbooking..main2 game..
*ces..xdak kesedaran hakiki beno..



yeah..selamat juga assignment siswi..huhu.^^

quote for today:
jangan pernah tangguh kerja..
*cm siswi ni..haha..
nota kuku kaki panjang:
maaf la yea kalau malam nie siswi merapu..haha..
eh..blog siswi..suka hatila kan nk tulis pa..huuu..
p/s utk sir kesayangan:
jangan buang essay siswi ye sir..hehe..
siswi buat dgn seikhlas hati beserta limpa pedal semua lah..haha..
p/s utk mamat annoying:
xsuka blog siswi..xyah baca..
dhla xsuka..p baca sape suh..
pastu duk sindir2..haha...
siswi bersopan dgn kamu pun..da cukup baik okeyh..
biar sekolah tingkat2..
jangan bodoh tingkat2..haha..
selamat malam semua..penat..=,=

moshi2x.. 

suka port siswi?? komen la.. :)

Saturday, August 13, 2011

masa untuk merepek banyak22....


Assalamualaikum w.b.t..

hurmmm..=,=.. lama tak update..siswi dah mcm kehilangan idea..huu..
tak tahu nak tulis ape..kadang2 tak tahu mcm 
mane nk tulis.haha..*makin lama makin pelik minah nie...
malam nie siswi rase malam yg paling teruk kot..haha..*xpasal2...
urm..rasa cm siswi dah buat salah yg sebesar2 alam..huh...=,=
awal2 lepas berbuka tadi..everything went smoothly..
sampai masa kebenaran ditegakkan..siswi dah rasa siswi jatuh ditimpa beribu222 batu..
*hiperbola sekali skala..haha..
isk..dahla duduk sorang2..no one can lend shoulders to me..
eh..siswi lupa..i have ALLAH by my sides..

siswi rasa siswi dah buat keputusan yg betul..
sampai bila siswi nak harapkan benda yg masih jauh lagi..
benda yg siswi sendiri tak pasti akn jadi milik siswi atau tidak..
betul kata seseorang..
"sekali kamu terjebak dengan cinta..susah untuk kamu nak kembali ke awal"
maksud??haha..kena pikir jap..urm...*eeh2.lampi la minah nie..hakhak..
maksudnye..bila sekali kita dah kaple...susah jugaklah untuk kita kembali single..
melainkan kita betul2 nak jadik single..tak mahu da kaple2 nie..
bak kate org lain..bukan siswi..
"couple is trouble"
"single is simple" 
 betul ke eh??betul kot..time kaple..semua benda kena jaga..
hati si dia kena jaga doplohlapanjam..haha..
hati kita pun kena jaga sebab kadang2 si dia bukan jaga sangat pun..hukhukk..
tapi sebenarnya..semua ni bergantung pada diri sendiri kan..kn..
macam mane kita jaga cinta tuh..macam mana kita jaga diri psgn..
dan juga macam mana kita jaga diri kita..
simple ke bile single???maybe..huhu..
yea..sgt2 simple..sebab kita xde komitmen dgn si dia..
kita just fokus pada diri kita jea..jaga diri sendiri..
tapi kadang2 yg simple ni mesti pernah simpan angan2 nk kaple..
mesti rasa cemburu bila tgk kawan2 ade kaple...hukhuk..
siswi tak cakap semua single tuh jeles dgn yg kaple..nope!!!
sesetengah je..sebab tuh kadang2 time single..berangin je ckp...
sedap single...suke single..best single..
*sedap smpi menjilat jari ke??haha..
tapi alih2 kaple jgk..isy2..better tak payah ckp pape la..
lau nak ckp..jgn terover gitu..hekhek..
nanti bukak puasa dengan kata2 sendiri..haha..

siswi malas lah nak cakap banyak..haha.
malam nie officially siswi isytiharkan siswi......
sob3...tak sampai nak tulis...just nak bagitau..
siswi redha semua ni terjadi..siswi ikhlas hadapi benda nie..
mungkin ada hikmahnya..siswi taktahu..kan..kan..
siswi kena banyak2 sabar..bulan puasa banyak hikmah..
daripada duk sedih2..melangut cm org mati laki..
baik siswi beramal ibadat..dapat jugak tambah pahala yg sikit nie..hikhik..
*sedar diri akhirnya..huhu..

takpa2..banyak bersabar membantu menjalani hidup dengan tenang..
tambah2 bulan puasa nie..insyaALLAH...
duhai hati..banyak2 lah bersabar yea..hehe..
tak lama da lagi..empat tahun je lagi..hukhukk..
kalau lah siswi nie betul2 a part of his tulang rusuk...
insyaALLAH siswi akan kembali pada dia..
kalau tak..apo nak dikato..haha...redha jela..
it's all my fault..waaaaaa..k fine!!!!
takmau pikir banyak2 da..mcm hidup nie dah terhenti setakat nie je..
no!!!siswi masih punya hidup yg perlu diteruskan..
selagi ALLAH bagi peluang untuk siswi bernafas...
selagi tu lah siswi kena jaga diri siswi elok2..
no more anasir2 busuk yea..hikhik...

quote for today:
yakinlah dengan ALLAH!!
keranA DIA sudah menjanjikan yg terbaik untuk hambaNYA..
nota kuku kaki panjang:
time2 macam niela..baru nk hargai orang2 di sekeliling..hukhuk..
siswi rasa terkilan sebab dah lukakan hati orang...
maaf sebab siswi betul2 tak sengaja..siswi serba salah..
dan siswi rasa ini keputusan yg betul siswi pernah lakukan..
*nmpk sgt asyik buat kputusan salah..haha.. 
semoga ALLAH tunjukkan jalan yg lurus dan betul untuk siswi..
terima kasih ALLAH sebab masih lg meminjamkan nyawa kepada siswi..
lepas nie..takmau dah menyakitkan hati sesiapa..*kalau boleh..hikhik..
hopefully..si dia akan kotakan janji untuk tunggu siswi one day..yea..
just doa banyak3..insyaALLAH...
jodoh itu rahsia ALLAH..org bertunang pun boleh putus..hehe..
ni kan yg memang tak ade talian melainkan imaginasi diri sendiri..haha..
selamat malam semua..maaf merapu panjang2..haha..
*bajet cm ade org baca kan..uhuks..haha..

moshi2x..


suka port siswi?? komen la.. :)

Wednesday, August 10, 2011

wordless wednesday #8


Assalamualaikum w.b.t..


yummy and enjoyable..^^

moshi2x..

suka port siswi?? komen la.. :)

Tuesday, August 9, 2011

rumah tingkat2 ade hantu...

Assalamualaikum w.b.t..

selamat berbuka semua..Alhamdulillah sebab masih dpt berbuka dgn aman..=)
siswi rasa cm nak merepek je kt blog nie..huhu..
since puasa tak boleh banyak cakap..so..kita banyakkan menulis..hehe..
hari ni tak penat sangat..huu.kelas habis pukul 1..yeah..
hari ni masa dihabiskan bersama bantal wangi kesayangan siswi..haha..

sape pernah duduk rumah tingkat2???hehehe..
taktau ape itu rumah tingkat2???waa...haha..
rumah banglo ke..hotel ke..heee...
rumah tingkat2 tuh boleh jadik rumah banglo..
tapi takleh jadi hotel..sebab hotel bukan rumah..
hotel rumah tumpangan..haha..*mengarut je pose2 nie..
 maksud siswi rumah tingkat2 tuh rumah flat..hikhik..
yg tinggi2 mencengkam kaki langit tuh..*hiperbola suda..
tak pernah tengok??isy3..kasihan..huu..


waaa..cantik rumah tuh..huu..
siswi tak pernah merasa duk rumah flat..menumpang rumah makcik pernahla..
tu pun lama dulu..sekarang makcik pun da pindah..
so..tak kenal rumah flat dhla..hikhik..*cm berlagak jep..huu..
kalau dapat rumah flat kt atas tuh..ok la jgk..
cantik..sedap mata memandang..hikhik..at least nampak cm rumah...
kalau boleh yg tak berapa sedap mata memandang cmne..huu..


sape nak duduk rumah flat tuh??eeii..bagi siswi seribu utk satu malam..
haha.tak rela la korbankan rasa takut dan peluh2 siswi tiap2 malam..haha..
ramai yg cakap rumah tingkat2 ni ade hantu..huuu..
siswi so far tak pernah alami pengalaman kt rumah tingkat2 nie..
so..tak tahu nak komen cmna..huu...
disebabkan filem "FLAT 3A" yg baru keluar..*da lame da..
siswi pun agak2 jela..bukan semua rumah flat ade hantu..
isy..memandai je siswi nie...hostel ni pun cm rumah flat da siswi tengok..
hiii..xpa2..bulan pose hantu xdak..hee..adik siswi yg ckp..isy...
minta simpang malaikat 44..taknak..siswi berani tau..sikit jela..haha..

for those yg tak tengok lagi "FLAT 3A" tuh..
bolehlah try2 tengok..hehe..siswi baru je abes..
not so scary but so sad..huuuuu...sedih...sangat sedih..
ade someone bagitahu siswi..cite nie lucu..
tapi bila siswi tengok..isy..tak tahulah part mana yg lucu..haha..
siswi sangat suka Intan Ladyana..she's awesome and berbakat..hikhik..
hero dia ok la..not bad..huhu..at least dia dpt jdk hero..
siswi??nan hadooo...haha..takmau la kata pape..hoho..
cerita yg memang susah nak faham awal2...
tapi bila dah sampai ending..barulah faham..huu..
*siswi kan lampi.,besala..haha...

first part citer nie..Fyqah(intan Ladyana) gugurkan kandungan dia..
anak dengan Anas hasil hubungan luar nikah..hee..
since Anas ni tak boleh terima anak tuh..dia suruh Fyqah gugurkan..
part Fyqah gugurkan kandungan tuh..siswi agak berat hati jugaklah..*ces..huu..
dan lepas Fyqah gugurkan kandungan tuh..dia selalu dengar baby nangis..
dan bermula dr kejadian gugur tuh..Fyqah dan housemate dia, Ratna..
pindah ke flat 3A..ha..kt flat tuh la mcm2 terjadik..
siswi tengok sorang2..dan bila pelakon menjerit..siswi pun tumpang jerit sama..haha.

cerita ni sangat best bagi siswi..ala..pelakon kureng sikit ja..
boleh diterima lg..hikhik..tp jalan cerita dia nampak cm tergantung..
sebenarnya..di akhir cerita barula kebenaran terpampang..haha..*ayt power tuh..hee..
malas lah nak tulis ending dia..kalau nak tahu ending cmne..
tengok sendiri yea..hehe..puas hati???okla..tengok free..hikhik..

quote for today:
biar orang buat kita..
jangan kita buat orang..
*xpaham ignore jep..huhu..

nota kuku kaki panjang:
siswi tinggalkan korang dengan lagu sedih nie..hehe..
nak tahu sape nyanyi lagu nie..
tengokla citer "FLAT 3A" okeyh..hikhik...
selamat bersahur semua..^^

satu..satu..satu..Fatin sayang emak..
dua..dua..dua..emak sayang Fatin..
tiga..tiga..tiga..sayang sama-sama..
satu dua tiga..sayang semuanya..
moshi2x..


suka port siswi?? komen la.. :)

Sunday, August 7, 2011

kawin muda~~

Assalamualaikum w.b.t..

Selamat malam semua..selamat berterawih yea..
siswi rasa tak larat sangat malam nie..*alasan..huu..
bad mood sebab dah berada di IPG..hukhuk..
semalam naik bas sampai Kedah pukul 6.30 pagi..hihi..
balik hostel...terus buat persiapan kendiri..*ces..mcm kt plkn..haha..
terus pergi kelas..tak tidor even 1 saat pun..huh..
imagine la cmne siswi kt kelas hari nie..
sengguk2.nasib baik tak hantuk kepala kt meja..wuu..
penat..sahur pun ala kadar je..ats bas..
orang tengah tidur..siswi duk bukak bekal..hee..

siswi balik rumah hari tuh..
sempat jugaklah buat sesi kaunseling cinta dengan MA..haha..
tak perlu bilik air-cond..duduk masak2 kt dapur je..
sambil sembang2..haha..
siswi tanya soalan cepumas kat MA..hikhik..
"MA..kalau "siswi" kawin awal boleh dop??"
haha..senget kan..ala..saje je nak tanya pendapat MA.
sekali MA bagi atas muka..haha..
pedih rasa bagai alu lesung duk tumbuk muka..haha..*over gitu...
MA cakap..
belajar dulu..tak payah duk galok2 nk kawin..
bagi dapat keje dulu..lepas tuh nak kawin..kawin r..
nanti nak jaga anak org cmne...diri sendiri tak lepas jago lg.. 
baik MA..haha..saja ja nak testing tanya..
manelah tahu bagi..hakhak..sekali..bagi jugak..
bagi benda lain..hukhukk..takpe..
siswi bukan nak kawin sekarang..
just ade keinginan je..haha..*gediks amat..
lepas tuh..siswi senyap jela..malu..haha..
sekarang..dah boleh share masalah..
termasuklah masalah cintan cintun dgn Ma..hehe..
she is my best "love" counsellor ever..haha..

orang selalu cakap cinta itu buta..
yea..memang buta..sebab itu..org bercinta selalu teraba-raba..hii..
sebenarnya bukan cinta yg buta..
org yg cinta tu yg buta..
bila dah sayang..everything's perfect..
bila da mencik...buat lah apepun..semuanya salah..isk3..
teruk jugak kan gini..hehe..

best ke kawin muda???baru nak rasa dunia remaja..
dah ada komitmen..mungkin bagi org lain..tak ada masalah..
tapi bagi siswi..nak kawin muda tak kisah..
yg kisahnya..kawin 2 3 tahun..cerai..huu..
siswi kalau boleh nak kawin muda..
tapi bukan dengan angka 1 di depan..at least 24 ke ats..
isy..sape takmau kawin..hukhuk..

nak kawin muda??ok jea..
yg penting kita ni sedar..hidup bukan lg seorang..
dah ada komitmen...tahun ni ber2..tahun depan..
sape tahu ber3 ke ber4 ka..huhu,,,
yg dah kawin muda tuh..
reti2 lah jaga perangai..
berkelakuan mcm org kawin keyh..
bukan cm org bujang...
masa tak kawin...gatal nak kawin..
dah kawin gatal nak jdk bujang..isy2..pelik sungguh..

kawin ini memang elok..
kita dpt elakkan berterusan membuat dosa..
yg tak eloknya..perangai bila da kawin..
fham2 jela bila remaja kawin..
bukan siswi kata semua..segelintir saja..hee..
kita remaja..rasa nak bebas tuh sentiasa ada dlm diri..
abes tuh..bila dah ade komitmen..cmne??
kita da takleh bebas dah..kena jaga batas2 dan kelakuan..

ok je kalau nak kawin..
dengan niat nak menghalalkan hubungan..
dan mendirikan masjid..hee.
tapi kalau setakat diri 2 3 tahun..pastu runtuhkan..
siswi rasa better fikir masak2..
jangan ikut kata hati je..
nak kawin nie bukan hal remeh..
kawin bukan blh buat main2...
consider semua benda sebelum kawin dan jgk lepas..
ape yg mungkin berlaku..kena lah titik beratkan..
barulah kawin tuh sampai bila2..hikhik..
*mcm dah besa kawin minah nie..hakhak..

quote for today:
ikut hati mati..
ikut rasa binasa..
ikut siswi..happy..hee..
nota kuku kaki panjang:
tak kisah pun kalau ada yg nak kawin muda..
siswi insyaALLAH tidak..hee..
tapi jodoh ALLAH sapela yg tahu..hihi..
tengok2 siswi kawin esk..haha..
just doa pada ALLAH semoga pasangan kita adalah
yg terbaik dlm membimbing kita menuju redha ILAHI..=)
selamat bermoreh semua..hihi..

moshi2x.. 





suka port siswi?? komen la.. :)

ɐʇɐɯ ɹıɐɹǝq˙˙ɐɹıqɯǝƃɹǝq˙˙˙ɥǝʇolǝɔɹǝq ıʍsıs ʇɹod d---ʇɥƃıɹʎdoɔ