calon students siswi...

Sunday, July 31, 2011

kisah tongkat si buta~~~



Assalamualaikum w.b.t..

selamat malam semua..=)
siswi baru siap memasak pie chart utk breakfast...
dan menggoreng mockingbird utk lunch..yummy..yummy..
korang buat ape eh malam2 nie???
nak dengar satu cerita tak??haha..
confirm leleh punye..wuuuu...

kisah si buta dan tongkat...
saya bukan naturally buta..selama ni saya boleh melihat..
tapi masa saya dapat tahu yang saya kena pergi jauh..
jauh dari kampung..jauh dari bandar..jauh dari negeri..
dan yg paling sedih..jauh daripada keluarga...
saya tiba2 menjadi buta..mungkin sebab banyak menangis..
mengenangkan macam mana nasib saya keseorangan..
tempat yg saya pergi sangat asing..saya rasa pelik..
dan juga rasa sedih..sebab saya sorang2...
masa mula2 masuk..saya tak kenal sape2...
dan menakjubkan..tempat itu hadiahkan saya..
20 tongkat + 1 tongkat istimewa untuk saya..
waa..saya teruja..saya boleh bergantung harap pada tongkat nie..
saya ambil masa yang lama untuk menyesuaikan diri dengan tongkat saya.
macam2 berlaku pada saya dan tongkat saya..
saya pernah salahkan tongkat saya kerana tak menjaga saya..
tapi lama2 saya sedar..bahawa tongkat saya tak pernah salah..
tongkat saya memegang harapan saya..
iaitu menjaga saya dengan baik..
tapi tongkat saya bukan malaikat yg boleh jaga saya setiap masa..
saya pernah rasa yang tongkat saya hilangkan diri dari saya..
tapi..itu semua hanyalah andaian saya..
sebab..seburuk mana saya..sejahat mana saya..
tongkat saya sentiasa ada dengan saya..
mereka mungkin pernah menyakiti saya..
tapi kelebihan mereka melebihi kekurangan mereka..
saya akan hilang arah sekiranya tongkat saya pergi jauh dari saya..
dulu..saya layan tongkat saya acuh tak acuh,,,
sekarang tongkat saya adalah segala-galanya bagi saya..
terima kasih tongkat sebab selalu ada dengan saya..
waktu susah mahupun senang...
waktu air mata menitis kerana ketawa mahupun menangis..
tongkat adalah kesayangan saya sampai bila2...
even saya sudah boleh melihat..
tongkat tetap di hati saya..
saya sayang tongkat saya sangat3...=)
heee..bagi korang mungkin nothing special..
bagi siswi..benda ni sangat special..
cerita tuh rekaan siswi..huu..
si buta itu adalah siswi...=p
dan 20 tongkat itu kawan2 siswi..
teman seperjuangan siswi untuk selamanya..
1 tongkat istimewa itu adalah mentor siswi..
merangkap mama siswi di IPG..

sebenarnya..tak ada kata yang mampu siswi ungkapkan..
siswi just harap..perhubungan yg kami bina selama ini..
tak hilang mcm tuh je..sebab..
perhubungan kami macam laut...
tiada hujungnya...ada ombak dan badai..
tapi kami adalah kami..
kami manusia biasa yg mencuba menjadi luar biasa..
begitu juga perhubungan kami..
perhubungan yg biasa tapi boleh jadi luar biasa sometimes..

so..untuk kamu dan kamu dan kamu2222..
kalau baca entry nie..senyumlah..
sebab selama siswi kenal kamu333...
kamu adalah insan yg terhebat di mata siswi..
tongkat si buta yang terbaik selama nie..=')
selama mengenali kamu333...siswi dapat faham mcm2..
so..it's a great honour for me..
to know all of u..muchas gracias all my dears..=p







picture credit to: encah n ishak..=)

quote for today:
my life is just like a puzzle..
all of u are a part of the pzzle..=)
nota kuku kaki panjang:
al-fatihah untuk allahyarham Ashraff@aleesha..
*yg nak tukar jadi pompuan tuh..
beliau kembali ke rahmatullah pd pagi tadi kerana serangan jantung..
wallahualam..kita tak tahu bila masa kita akan sampai..
so..be prepared..=)
kawan2..sayang korang ketad4444..=)
selamat berpuasa yea..

psstt:tunggu turn my classmates kt MRSM KOPU 2009..

moshi2x.. 

suka port siswi?? komen la.. :)

Friday, July 29, 2011

tudung pilihan siswi~~~



Assalamualaikum w.b.t..

selamat malam..*malam masih muda..huu..
malam nie siswi tak banyak mood sgt nk update...huu..
hati ni..isy..cepat beno terasa..
suka buat andaian sorang2..hiii...
hati oh hati..sucilah cepat..
RAMADHAN dah nak tiba..huu..

sebut sal puasa..mesti raya menyelit jugak..
isy..baju raya tak tengok lagi cmne rupa..huu..
tahun ni tak rasa semangat nak raya..*tipu..haha..
siswi kena balik tengok baju raya dulu..
pastu baru boleh shopping tudung..yea..
urmm..tahun nie nak bergaya*ces..
dgn tudung ke..selendang ke..urmm..
siswi pun tak yakin yg siswi sesuai dengan yg mane satu..
yg penting menutup aurat..yeah..hehe..

tudung bawal


kalau nak pakai tudung nie..
kena bangun awal2..n iron kasi elok..huu..
part tu yg siswi malas tuh..
ingat senang ke nak jadi..isy..
kena fuhh..fuhh..dulu..
adjust kasi cantik..haha...

tudung syria kot..


siswi suka tudung cmni..
bangun lambat ke awal ke.
main pakai jea..huu..always jadi dan mantain..hikhik..
tapi takkan simple je kot nak raya..hee..

selendang..


isy..lemah betul pakai selendang..
nak belit2..nak make sure jadik..
siswi selalunya amik masa lama gila duk depan cermin..haha.
last2 pakai tudung syria jgk..isy..
nak buat hana tajima la raya ni..blh tak??haha..

tudung syria keras...


haha..betul lah kot syria keras,,
sebab inner dia keras..hii..
yg nie pun ok gak..
main pakai je..xpayah nak risau..huu..

tudung arini..


yang nie pun senang nak pakai..
tapi kadang2 menci jgk nk pakai..
sebab dia punye atas tuh kena jaga elok2..hee..
kalau da senget..siswi malas nak pakai..haha..

agak2 kan..yg mane ok untuk hari raya???hee..
excited raya jangan lupa puasa....
bulan untuk melipat gandakan pahala dan ibadah..
sama2 rebut peluang dalam bulan RAMADHAN nie..=)

quote for today:
manusia yg paling rugi adalah..
yang berpuasa tapi tidak mendapat apa2..=)
nota kuku kaki panjang:
entry nie agak meluat sikit..haha..
asal banyak gile gambar siswi..huu..
dah nama lagi blog siswi..hee..
pssst..pakailah papepom..
kalau xcantik..xcantik jgk..haha..
oke..siswi sedar diri..
xcantik luaran xkisah..xrugi..
yg penting.dalaman kasi cantik..=)

moshi2x.. 

suka port siswi?? komen la.. :)

kagum dengan harimau~~~



Assalamualaikum w.b.t..

selamat petang semua..^^
semalam siswi tak keluar bilik pun..
khusyuk duk edit blog..huu..
buka fb pun dah lewat...hihi...
bukak2 semua post pasal harimau vs singa..
siswi tak tengok..for sure la tak tahu sape menang kan..hehe..
so..siswi tahu agak lambat jugaklah..
kecewa??sape tak kecewa kan..huu..
tapi siswi yakin players lg kecewa..=)

walaupun harimau kalah...
siswi kagum dengan harimau..yeah..
ala..takkan nak kagum dgn singa plak..hehe..
bak kata rajagopal..
"saya lagi kenal pemain2 saya.."
maknanya..kita sebagai peminat..penyokong..
janganlah duk kata yg bukan2..
time mereka menang..sokong bagai nak rak..
time kalah..masing2 duk tuding jari..duk kata mcm2..
nk cakap pasal kecewa..
yea..kita penyokong memang akan rasa kecewa..
tapi pernah tak kita cuba letak diri kita kt pemain2 Malaysia??
apa perasaan mereka??
tipulah kalau kata mereka tak kecewa..
mereka lebih kecewa berganda2 dr penyokong,..kan..kan..

kita sebagai penyokong..
meletakkan harapan..
mereka sebagai pemain..
memikul tanggungjwab dan harapan penyokong..
bila kalah..kita kecewa sebab harapan kita punah..
nak tengok Malaysia ke piala dunia tak kesampaian..
tapi mereka..harapan mereka punah..
harapan yg penyokong sandarkan punah..
harapan seluruh rakyat berkecai..
mereka berganda2 kecewa dari kita..
so..pada sesiapa yg tak puas hati dengan corak permainan mereka..
cuba anda je ganti tempat mereka..
cakap kosong pun tak guna..ye dak..huhu...

siswi tak tahu camna players harimau main semalam..
ok ke tak ok..bersemangat ke tak ke..
siswi just dengar dan lihat kat fb jea..
tapi siswi yakin yg mereka dah berusaha bersungguh2 semalam..
rezeki tak memihak pada kita..
kalau ALLAH xnak bagi..sape kita nak menghalang..
ada banyak lagi peluang yg kita boleh intai..
yg penting semangat pemain xpudar..
dan semangat penyokong semakin hebat..
tak mustahil kita akan berjaya suatu masa nanti..kan..

dengar2..ade pelakon jadi keeper semalam..hikhik..
nasib baik siswi tak tengok..
kalau tak..bahagia je pelakon tuh kena hamun..haha..
pandai ke dia berlakon???mm..mesti hebat kan..
sebab tu semua org cakap pasal dia..haha..
kamu memang layak menang anugerah..haha..
sori..siswi tak berminat nak tahu nama kamu..
takpela..nanti kamu da famous cm aaron aziz..
siswi kenal jugak kamu..hakhak..


credit to: pakcek google..^^

even kita kalah agriget..
tapi semalam kita seri..yeah..
dan kita menang sorak..so..tak jadik masalah pun..huu..
so..sokonglah Malaysia selagi terdaya..hikhik..
tanah tumpah darah kita..
sokong setiap masa..
bukan sokong time menang..keji time kalah..
siswi sedih tak dapat tengok matyo main..wuuu..
takpela..nanti boleh tengok lagi..=)


credit to: pakcek google

tengok dia main kadang2 hangen juga..haha..
tapi siswi tahu...matyo is the best..=)

quote for today:
jangan kerana kelemahan..
kehebatan mereka dipertikaikan..
mereka juga manusia biasa..
seperti kita..^^
nota kuku kaki panjang: 
siswi kecewa juga sikit..
tapi sehebat kecewa masa kelantan vs terengganu..
yang tuh kecewa tahap gaban..haha..
sekarang siswi bangga..
sebab Malaysia sebenarnya ada ramai pemain yg berpotensi..
cuma perlu digilapkan ja..
barulah bersinar mcm rooney..haha..
go Malaysia..
go more Kelantan..haha.=)

moshi2x.. 




suka port siswi?? komen la.. :)

blog siswi bertukar!!

Assalamualaikum w.b.t..

selamat malam..err..pagi mungkin..huu..
maaf pada sesiapa nak blogwalking ke blog siswi..
dari petang tadi hingga malam nie..
siswi privated kan my blog..
sebab siswi ada banyak benda nak buat..hehe..
so..sekarang siswi dah tak privated kan dah..hehe..
datanglah blogwalking ramai2..huuu..
boleh komen wajah baru blog siswi...
style baru..owner blog still siswi lagi..haha..

quote of today: 
never give up until you get what you want!!
nota kuku kaki panjang:
letih lah duk menghadap blog..
baiki yang mana patut..tapi rasanya tak jugak cumil...huu..
it's okla..yg penting siswi puas hati..
dan korang jugak..hehe..=)
banyak lagi tak siap..
nantilah kalau rajin..hihi..
any comment about my blog's style??
dialu-alukan semua..hihi..=p
nunyte..

pssttt..header sudah tak ada..
sape tau camna nak cantikkan tulisan kt atas tuh??=(

moshi2x.. 


suka port siswi?? komen la.. :)

Wednesday, July 27, 2011

wordless wednesday #6


Assalamualaikum w.b.t...


jambu ark??jambu ark??
haha...c(:

moshi2x..

suka port siswi?? komen la.. :)

Saturday, July 23, 2011

!!homesick!!


Assalamualaikum w.b.t...

selamat hujung minggu semua..
mm..lama da tak update..huhu..
siswi makin sibuk..kerja da banyak..
tambah2 nak dekat bulan puasa nie..adoi..*xde kaitan..huu..
hari ini adalah hari yg sangat membosankan..
*ala..hari2 siswi bosan..haha..
tadi tengok status my fren kt fb..
dia baru 2 minggu xbalik..and already missed her mom..
she's kedahan..means she can go back any time..
siswi??i'm not kedahan..
i'm proud to be kelantanese..haha..

berbalik pd kt atas tuh..
kalau my frenz yg baru 2 minggu xbalik..
already missed everything about home..
how about me???ce tanya perasaan siswi..haha..
sedih??of course la..
rindu???lagilah..
siswi dah almost a month xbalik...='(
dah membuak2 rindu pada family..lebih2 lg pada MA...
siswi sekarang tengah alami penyakit..
yea..penyakit yg ubatnnya hanya rumah..haha..
siswi sakitrumah..=)

HOMESICK
ape tuh homesick??
rumah yg sakit??
haha..itu jawapan siswi masa standard 4..

"Homesickness is the distress or impairment caused by an actual or anticipated separation 
from the specific home environment or attachment objects"-wikipedia
waa..siswi sedang mengalami sakit itu sekarang..wuu..
dulu masa sekolah rendah..dah pasang angan2 nak duduk asrama..
bila dah masuk asrama..rasa nak balik pulak..huu..
dulu sekolah dalam kelantan..
gatal apply nak sambung kt negeri lain..
kononnya nak kenal negeri org..haha..
bila dah duduk negeri orang..
tak sampai 2 months..menangis nak balik..
last2 minta tukar balik..hehe..
tapi still dpt kt negeri luar..ala..terengganu je..=p

dah duduk dekat.*agk dekat la berbanding n9..
homesick lagi..adoi..
sekarang ni tercampak kt belah utara..lagilah homesick..
ada orang pelik..siswi still lagi homesick..
even i spent my 5 years of secondary school far from family..
siswi akui 5 tahun duduk asrama pun..
siswi still rasa nak balik duduk rumah..
siswi xpernah rasa bosan duduk rumah..
taktahu kenapa...


hee..kalau boleh..nk je hantar gambar ni dkt MA..
even MA sendiri hairan dgn perangai siswi..huhu..
dah besar sebesar alam..*hyperbola sikit..
masih lagi nak nangis2 ingat rumah..hee..
tapi itulah siswi..sensitif amat..cepat je air mata ni jatuh..huu..
kadang2 siswi plak hairan dgn org lain..
rumah dekat tapi jarang2 balik rumah..
uuu..kalau siswi..maunya tiap2 minggu balik.haha..
MA pernah ckp..ingatkan duduk asrama lama2..
dah biasalah dgn kehidupan sendiri..
bolehlah berdikari..
tapi..umm..sama je..homesick jgk...haha..

dulu kan..pulun nak g oversea..haha..*sila gelak..sbb tak layak tp berangan lbih
sekarang ni duduk kedah jepom..
tak adalah jauh sangat banding dgn oversea tuh..
duk kedah pom homesick separuh nyawa..
kalau siswi duk oversea..agaknya..xde nyawa la homesick..haha..
psst..nasib baik result ckup2 makan..
lau tak..mesti kena g oversea dan homesick xde nyawa kt sane..haha..


even panda pom homesick tau..ingat kt negara china la tuh..
ini plak siswi yg memang da sedia maklum anak mak..haha..
siswi bukan manja sangat pom..
tapi siswi boleh jadi manja bila2 masa..haha..
memang la bila duduk jauh dr family..
kita belajar berdikari...belajar hidup atas kaki sendiri..
tak harapkan parents da..sebab tu ramai yg makin lupakan parents skrg nie..
parents hantar jauh2 suruh belajar elok2..
ni makin jauh hantar..makin jauh pulak terpesong..huu..
minta jauh la semua tuh..
siswi syukur tau siswi homesick...
biarlah org kata siswi manja ke apa ke..
yg penting siswi homesick sebab rindu parents..family..
bukan rindu orang lain..huahuahua...=)

quote of today: rinduilah mereka selagi termampu..
nota kuku kaki panjang: 
moralnya..jangan berangan2 nak pergi jauh dr family..
sebelum korang terkena penyakit mcm siswi..haha..
MA..nak balik blh??balik duduk rumah tunggu org masuk meminang..haha..
siswi rasa maunya kena cubit sedas 2..huhu..
rindulah parents selagi terdaya..
nanti bila kita dah tak ada.
sape lagi nk rindu mereka..wuuu..
psst..siswi rasa nak buat groupla..
persatuan homesick utk semua blogger..haha..
utk yg jauh dgn family je eh..
ade org nak join tak???haha..

moshi2x..

suka port siswi?? komen la.. :)

Thursday, July 21, 2011

nothing to say..


Assalamualaikum w.b.t...

selamat petang semua...siswi baru habis kelas..
isk2..mood siswi kurang sikit hari ini..
banyak benda terjadi..it's okeyla..
let bygones be bygones..
heee..malas nak fikir..
lagi siswi fikir lagi serabut kepala..kan..kan..
dalam serabut2..ingat plak yg siswi belajar kelmarin..

SIFAT-SIFAT MAHMUDAH
sifat2 yg terpuji..sifat2 yg mulia..
kadang2 siswi terfikir jgk..
ape eh sifat2 mahmudah yg ade pada siswi..hehe..
rasa cm tak ada..dan mungkin ada tp siswi je tak perasan..
*ces..bajet amat..hehe..
ustaz bagi kitorang tengok video lagu group Hijjaz tuh..
lagu tuh tajuk pa taktau.hehe..lupa..
siswi agak2 cm Sifat2 Mahmudah la kot..hehe..
dalam video tuh ade 3 sifat mahmudah yg di"highlight" kan..

IKHLAS
orang ikhlas selalunya mempunyai jiwa yg murni..
kadang2 kita jarang titikberatkan sal ikhlas..
selalunya..lau kita puji seseorang..
mesti kita ckp ikhlas nie..hehe..
bagi siswi la kan..
ikhlas tuh macam kita tak harapkan apa2 balasan
terhadap perkara baik yg kita lakukan... 
macam contoh kita hadiahkan sesuatu pada seseorang..
hadiahkan dgn ikhlas..jgn harapkan balasan balik..
biar ALLAH je yg balas kebaikan kita tuh..=p
ikhlas ni tersembunyi dlm hati..
hanya kita dan ALLAH je yg tahu setakat mana keikhlasan kita.
orang lain tak boleh nilai ikhlas kita..
yg paling penting jangan persoalkan keikhlasan orang!!
p/s: siswi ikhlas menulis blog nie..hehe..
ada yg baca ke tak ada..siswi tak kisah..
asalkan keikhlasan tuh penting..hihi..

REDHA
redha ni mcm kita terima je apa yg berlaku pada kita..
kita tak boleh persoalkan qada' dan qadha..
kan dlm rukun iman yg 6 tuh..

PERCAYA PADA QADA' DAN QADHA 
apa2 yg berlaku dalam hidup kita..
sama ada kita bersedia utk hadapi atau tidak..
kita kena redha hadapi semua tuh..
mungkin ada hikmahnya di sebalik semua tuh..
itu semua kerja ALLAH..
kita ni hanya hambaNYA yg menurut perintah je..
so..redhalah walaupun kadang2 kebenaran tuh sangat perit..
p/s: siswi redha dgn semua yg berlaku pada siswi..
orang nak ckap apa2 pun..silakan..
siswi tak kisah sebab siswi tahu ALLAH ada dgn siswi.
mungkin ada hikmah semua ni terjadi..
redha..redha..=,=

SABAR 
sabar..sabar..sabar..
siswi sellau dengar kawan2 kate bila siswi nk marah..heee..
yea..siswi bukan lah seorang yg penyabar..
tapi sedang berusaha untuk jadi penyabar..hehe..
RASULULLAH S.A.W. adalah contoh hamba ALLAH yg paling sabar..
walau banyak mana hinaan..cacian..kata2 nista yg dilemparkan oleh org2 kafir..
Baginda tetap sabar dlm memperjuangkan agama Islam..
so..jadikan lah Baginda sebagai role model yg hebat..=)
siswi kena banyak belajar untuk jadi sabar..
sebab orang yg kuat adalah org yg mampu menahan kemarahan..=p
memang susah nak terima lau kita diuji..
tapi kalau kita sabar..benda tuh tak beri effect sgt pun..
so..sabarlah banyak2..^__^
p/s: siswi tengah bersabar dengan kerenah seseorang..haiya..
banyak fe'el la..haha..
sabar jela..tunggu masa gak nk bagi kaki..haha..

quote for today: amalkan sifat2 mahmudah..InsyaALLAH..
hidup kita akan selalu di bawah keberkatan ILLAHI..
nota kuku kaki panjang:
siswi kena praktikkan ikhlas..redha..sabar...
ikhlas dalam menerima pendapat orang lain..
redha dalam mendengar kata2 hinaan orang lain..
sabar dalam mengharungi dugaan dan ujian ALLAH..
buat masa ni..siswi kena bertenang dulu..hehe..
take my times..and take ur times also...
thanks YA ALLAH because YOU always be my sides
whenever i'm down or happy..=)

jum layan SIFAT2 MAHMUDAH dari HIJJAZ..=)



moshi2x..

suka port siswi?? komen la.. :)

Wednesday, July 20, 2011

wordless wednesday #5


Assalamualaikum w.b.t..


yummy..hehe..

moshi2x..

suka port siswi?? komen la.. :)

Tuesday, July 19, 2011

marshmallow man...


Assalamualaikum w.b.t...

selamat petang..isy..fuhhh..fuhhh..
berhabuknya siswi punye blog..haha..
korang tak datang tolong bersihkan ke???
cian siswi..hehe...*gediks kan.kan...
da berhari2 siswi tak update..
bukan malas ke ape..hee..
saje je nk tgk korang rindu siswi tak.haha..=p


yummy...korang pernah makan ke marshmallow??
ke ade yg tak kenal ape itu marshmallow??
marshmallow ni lebih kurang cm pemanis mulut gitu..
lau duk rileks2 tuh..blh aje nk mengunyahnya..
tapi siswi tak berapa on sgt dgn marshmallow..
sebab nampak je comel..tp liat..heee..
nk makan tuh ambik masa yg lama..haha..
*siswi kn jakun..so what..haha..


yum...erk..hehe..ni marshmallow gak..
marshmallow man..hehe..
korang paham2 la ye nape dipanggil mrshmallow man..hee..
sape tak pernah kenal or kawan or selisih dgn marshmallow man??
memang tipu r korang..hehe..
berlambak da marshmallow man kt malaysia nie..isk2..
even kwn siswi pun ade la 2 3 org cmni...huhu..
and u know what..siswi lagi suka kawan dgn marshmallow man..=)
best woo..tp mulut diorang tuh kena tahan la sikit..hee..

napela siswi rajin sgt buat entry sal marshmallow man nie..
*sebab siswi suke..suke..heee..
actually..utk projek siswi sem ni..
siswi n frenz kena buat forum and interview..
dan percayalah..ahli group siswi dah berpakat untuk
memilih tajuk yg terlalu catchy bak kata our lect..*ok what..hehe..
memandangkan group siswi ade sorang je teruna..
empat lagi semuanya dara..rasanya sesuailah kot tajuk ni..haha..
and of course la si teruna tuh kena jdik ex-marshmallow man..haha..
*kitorang bukan nak buli dia..dah dia setuju..hehe..

MARSHMALLOW MAN: CHANGING PEOPLE'S PERSPECTIVE
TOWARDS THEM
ni tajuk first kitorang..lepas meneliti masalah2 dalaman..*ceh...haha..
kitorang dah rancang dah "narrow"kan tajuk dia..
mungkin fokus pada marshmallow man dlm bidang pendidikan..
in my IPG  for example..hehe..*ade ke??adela sorang 2..huhu..
so..kitorang punye fokus more to future teacher la..
tak banyak pun this type of man kt IPG..
kalau berdasarkan research..kt IPT banyak..
no komen..=)

siswi kena cari sal faktor2 yg menyumbang ke arah sissy nie..
tak adelah banyak sangat..tp bolehla..hehe...

FAKTOR2 MARSHMALLOW MAN..=,= 
kadang2 sifat keperempuanan tuh bermula dr kecik..
dari persekitaran si lelaki itu..
maybe dia dibesarkan dlm family yg mana dia sorg je lelaki..
maybe dia akan terikut2 perangai kakak2..
main masak2..pakai baju perempuan..
akan lg teruk kalau parents wat endah tak endah je..
kadang2 ade je parents yg nak anak perempuan..
tapi dapat anak lelaki..so..sebab frust..
parents layan ank lelaki cm ank perempuan..
sepatutnya kena layan cm boyish la..
bila dah besar..baur tak menimbulkan masalah...

sometimes jugak..benda berpunca drpd kwn2..
ala..kita semua ada sifat ingin mencuba kan..
so..bia ada kwn yg memang perangai jenis sissy..
dia rasa cm tertarik nk berperangai cmtu jgk..
so..benda ni tak leh salahkan si "mangsa" 100 %..
kita sebagai society..kena consider jgk nape dia jdk cmtuh..
jangan pikir nak letakkan kesalahan atas bahu dia je..
so..sama2 la pikir yg terbaik utk mengatasi masalah nie..=p

 quote for today: ramai manusia yg selalu menuding jari
pada orang lain tanpa menyedari bahawa diri mereka
melakukan salah lagi banyak daripada org lain..
nota kuku kaki panjang: 
ramai yg cakap kalau jadik marshmallow man ni mesti gay..hehe..
bagi siswi...tak semestinya dia lembut dia gay..
kadang2 sifat je lembut..hati keras..hehe..
dan kadang2 mereka boleh terbuka hati sebab perempuan..
yang lain tuh Wallahualam...
kita sebagai org yg tak mengalami je..
jangan duk tuding jari je..at least bagi mereka semangat utk berubah..
manalah tahu..one day..akan ada kesedaran dalm kalangan mereka..
doa jela banyak2..hehe..
psst..siswi tak tuju kat sape2 pom..
sape ade nak tambah maklumat or nk tolong siswi..hehe..
silalah..dialu-alukan lg..hehe... 


moshi2x.

suka port siswi?? komen la.. :)

Saturday, July 16, 2011

hidup biar beradab~~


Assalamualaikum w.b.t...

selamat malam semua..*mood marah..haha..
makan ape eh malam nie???emmm..
bestnye kalau siswi duk rumah.hehe..
boleh suruh MA masak macam2..huahua...
can't wait to stay outside..heeee...
no more suara2 memekik dari bawah..
no more orang gelak2 cm pontianak..haha..
no more yg jemur baju tak reti nak perah..huu..
no need to wait for people just for a bath..
haiyoo..no need everything's that kept annoyed myself..

pernah tak belajar pasal adab???
for sure la pernah kan..
haa..tau tak adab tuh penting..
daripada hidup tanpa adab..u better die..haha..
dalam kalangan masyarakat melayu..
adab sgt diutamakan..
kita ade banyak adab..
dalam subjek pendidikan islam kan byk tekankan sal adab..
adab bagi salam..adab ziarah org sakit..
macam2 la..tapi ade je manusia yg hidup tak reti nk beradab..isy..
bukan siswi nak ckp siswi bagus ke apa..
tapi tak kira lah kita duduk mane2 sekalipun..
adab tetap penting..
*kesal ni..hehe..

siswi dah lama geram dgn org yg tak beradab..
especially yg datang menjengah bilik siswi..
heee..datang bilik orang for sure la kena beradab kan..
kasut memangla kena bukak..*ko igt ko omputih ke..
lagi satu..tak belajar ke adab menziarah..
ketuk pintu tu agak2 la..
ini tak ketuk pintu cm nak roboh pintu..
*igt pintu tuh moyang ko punye ke..
reti tak ketuk pintu slow2..
ketuk la cara beradab sikit..nak jadik cikgu pun tak reti adab lg..isy..
dah banyak kali da siswi terkena..
ketuk pintu bagai nak rak..mcm nmpk hantu..
dan nk mintak perlindungan..
tapi hampeh..bukak2 senyum cm kerang busuk..
tanya sal benda yg tak de kaitan dgn hidup dan mati..
pantang la benda cmni..

boleh bayang tak kalau..
tuan bilik ke tuan rumah ke ada penyakit jantung ke apa ke..
isy..siswi rasa time tu  jugakla jalannya..hee..
manalah tau si pemilik tengah tidur..
tetiba je terkejut dgr ketukan cm ade perang kt luar..
mesti tersentap gile..roh pun tak smpat nk masuk elok..isy..
benda cmni jgn dibuat main..
siswi kadang2 geram tau..
tengah2 solat..pastu ade orang ketuk kuat2 mcm nk roboh pintu bilik..
nk solat pun tak khusyuk.....*ceh..hehe..
sekarang nie..sape2 yg datang bilik siswi..
dan org ketuk pintu bilik cm nk tolong
merobohkan pintu tuh..siswi malas nk layan..
nak dtg bilik org..minta2 la beradab sikit perangai tuh..
mcm pagi tadi..siswi tgh beradu..*bajet gitu.huhu..
tetibe je ada manusia dtg ketuk pintu bilik..
bertalu2...kuat kemain..mcm org ketuk beduk kt surau..haha..
siswi buat tak layan je..malas layan org takde adab nie..huhu..
lepas 2 3 minit..senyap..haha...kn bagus..
ingat nk juga bagi sebijik atas muka..huhu..
buat cm dia ketuk pintu bilik siswi..hehe..
agak2 ape dia rasa..haha..

ustazah siswi pernah pesan..
kalau nak pergi rumah orang..dan pintu dia tertutup..
kita ketuk 3 kali je..diselang selikan dengan salam..
bagi pemilik beragama Islam la..
yg non muslim tuh.ketuk jela..
3 KALI je eh..tu pom perlahan2..bukan cm nak perang..uuu..
siswi da tau da nape manusia zaman sekarang ni tak reti ketuk pintu dgn elok..
sebab zaman sekarang tak perlu da ketuk pintu..
dunia da maju..hehe..
setiap rumah ade loceng..tekan je loceng tuh..
tpi agak2..tekan loceng pom cm org jakun..haha..
duk berulang2 tekan..
urm..rumah dia tak ade loceng kot..haha..

quote of today: hidup ni kenalah beradab..jangan sampai
orang lain tolong mengadabkan kita..heee..
nota kuku kaki panjang: 
tak kiralah ketuk pintu ke..
tekan loceng ke...
tak rugi papepom kalau kita beradab..
ketuklah elok2..kalau pintu tu roboh..nk ganti ke..
tekan loceng tuh jgn sampai berpuluh2 kali..
dah org takmo bukak..balik jela..haha..
tupom susah ke..isy..manusia sekarang..huhu...
selamat mempelajari adab bagi yg tak reti beradab dgn sesama manusia..=p

moshi2x,, 



suka port siswi?? komen la.. :)

Friday, July 15, 2011

it's time for us..together...^___^

Assalamualaikum w.b.t..

malam ni siswi malas nak tulis pnjg2..hehe..
entry ni special utk sweethearts siswi..
we spent our times together today..
it's such a wonderful day for me..
a precious moment ever...a happy day..
funfriday indeed..time for us to meronggeng.hehe..
malas nk tulislah..*ok..siswi memang malas..haha..
lyn gmbar jela..edited by me..
special credits tuh kak long and enchah..=)


!!boling time!!










seriously..best gile main boling..
lama tau tak main boling..huhu..
dan yg paling melucukan..
siswi punya bola boling terpelanting ke belakang..huuu..
bukan salah siswi..haha..
lubang bola tuh agak besar..
jari siswi kan kecik..haha..*bajet ni..hee..
hari ni cleaner kt bowling centre tuh cuti..
so..kami2 la yg tolong cuci longkang lane tuh..haha..
ingat senang ke bakal pendidik nk cuci longkang lane boling??
bukan tak pandai main..hehehe...
kami just tolong cleaner tuh je..haha..*ayt cover..huu..
!!karoeke time!!


kami semua setuju yg time karoeke la yg paling best..
tmpat karoeke yg sgt luas..memuaskan hati la..
muat 9 org..nk kata apa lg..hehe...
sangat best..haha..yg penting..gambar tak banyak sgt..
sebab semua tgh syok nyanyi..
mana boleh lepaskan peluang..haha..
memang release tension betul la..hehe..
suara masing2 takyah cakapla..
lau dgn ct tuh..mesti menanglah.
*ct yg menang..haha..
enjoy sgt2 time karoeke..
no one cares about us and we can do anything dat we want..huhu..
!!futsal time!!







haha..nak cite mmg tak abes..huhu..
kami rushing dari tmpat karoeke ke arena futsal..
sebab dah tempah..so..kena on time la..
pegi2 tgk sume laki..kami je perempuan..haha..
mula2 memang malu amat..
sah2 diorang tgk pelik..
yela...kami dari mall..
mestilah bergaya sakan gitu..hehe..
bayanglah masuk arena futsal pakai jeans..blouse..
sandal yg cumil2..galas handbag..haha..
mane pernah dibuat orang..
siswi agak mesti budak2 laki yg tgk kata kt kami..haha..

isy..lau da namanya perempuan..
memang la..nk main futsal pun nk pakai cantik2 ka..
pakai make-up..jeans..isy...
haha..excuse eh..kitorang dari mall..
kitorang da prepare da pakaian futsal..haha..
just tukar je kt arena tu..
lama tunggu turn bdk laki tuh habes main..
bila diorang da habis main..
rasa cuak sgt..hehe..takmo main pun ada..
msuk court tuh ase cm isy..haha..
org lain pulun main 7 org satu team..
siswi main 4 org je satu team..haha...
hebat tak??haha..
dan team siswi menang 7-3..
weee...siswi jaringkan gol jgk..hehe..
jaringan jarak jauh tuh..=)

quote of today: no matter what..our friendship will never 
have a fullstop. 
nota kuku kaki panjang: ada sorang bro tuh..hehe..
dia dtg ty kitorang..

da habis main??taknak main da ke??
masa ade lagi..urmm..
saya jual perfume..blhlah tgk2.. 
bro ni pandai amat nk bukak ayat..
kitorang igt kan apela..isy2..hehe..
sekali jual perfume..haha..
even kitorang da nak balik pun still promote lg..hehe..
chill la bro..haha...da siap kata kitorang busuk..
bro..ce gtau siswi..
manusia mana yg lepas main futsal..
bau wangi cm perfume bro jual..haha.. 
selamat berhujung minggu semua..^___^

moshi2x..

suka port siswi?? komen la.. :)

Wednesday, July 13, 2011

Tuesday, July 12, 2011

layan my seth tan...


Assalamualaikum w.b.t..

selamat petang semua..rindu semua,..*isy..gediks sungguh..hehe..
siswi balik awal tadi..hee..lepas solat dan makan semua...
siswi tengok wayang..yeeah..hehe...*pulun je lebih..
tengok wayang dalam bilik je..lagipun cerita dah basi..haha..
siswi baru je dapat cerita "KL GANGSTER" from  my friend..
so..hari ni lah baru boleh layan cerita pakwe siswi tuh..haha..
*omg..my seth tan sangat handsome..haha..
syok amat cerita tuh..sangat3333 terbaik...
siswi bagi 11 out of 10..haha...sgt best...taktau la kenapa..
even genre cerita tuh jenis ganas..still menyentuh hati siswi..
*sensitif beno minah nie..haha..


siswi minat sgt333 dgn aaron..tak tahu kenapa..
even dia da married with 2 children..
siswi tak kisah pom..haha..sebab dia punya mutu lakonan tuh..
sangat hebat dan sangat real..cayalah abang..haha..*gedik kan..huhu...
sisiw bertambah minat kt dia bila dia jadi seth tan..
hero nora elena tuh..haha..selama ni duk baca novel "KYS"..
memang la duk imagine dia jadi hero..
sekali hero betul..huhu..tapi bukan dgn siswi..haha..=(

about "KL GANGSTER"..
siswi sure mesti korang ramai yg da tengok..hehe..
sisiw je jakun sikit..since i'm never fall in love with cinema..
siswi kenalah tunggu org bagi or download sendiri..hehe...
so..lambatlah sikit reaksi pasal cerita2 latest nie..haha..
selama ni bila kawan2 duk ckp sal "KL GANGSTER"..
mesti siswi senyap je..haha..sebab taktau cerita camne kn..
hari ni dah tengok..bolehlah siswi join sama..haha..

even cerita ni related dgn gangsters...samseng..
tapi cerita ni best..sebab ada juga selit2 sal kekeluargaan..
YA ALLAH..sangat sedih bila tgk si SHARK tuh layan 
makcek tuh..dhla makcek tengah nak solat..hadoii..
sedih juga bila tgk makcek tuh berniaga sampai malam..
semata2 nak sara kehidupan..argghh..tension2..
tengok cite ganas pun menangis...haha..xrock sgguh..heee..

bagi siswi la kan..cerita ni sangat terbaik..
tapi ada satu je yg siswi tak berapa berkenan..
banyak sangat dialog yg gunakan perkataan si**..
cm tak elok sangat lah kan..memang la gangster kn.
nak tunjuk percakapan gangster kan..
tapi bila da terlampau banyak perkataan yg tak elok digunakan..
macam mana nak jadi hiburan seisi keluarga??
nanti kanak2 tgk cerita ni terikut2 dgn perkataan tuh..
adoii..haha..xmau bagi adik tgk citer nie..haha..=)
ha..lagi satu..mana hilangnya watak zetty tuh??hehe..
kan best kalau ade konklusi tentang watak dia tuh..=p

mm..tu la jela kot kekurangan cerita nie..in my opinion ok..
maybe bagi org lain biasa je..huhu..opinion masing2 okeyh..=p
malas da nak menaip..haha..still terbayang2 kemachoan my seth tan 
bergaduh dlm cite tuh td..haha..
tapi asal nampak cm semput sikit??hahaha..=)
gurau je bang..jgn marah..haha..

so bagi sape2 yg tak tengok lagi cite nie..
tengoklah cepat222..banyak sgt nilai kemanusiaan dlm nie..
kekeluargaan..persahabatan...pergaduhan..permusuhan..
cite ni gk boleh dijadikan iktibar..sgt best..
so..tak rugi kalau korang nak tengok berpuluh22 kali..haha..



quote for today: cerita bergenre ganas tak semestinya tak ada
nilai kemanusiaan..
nota kuku kaki panjang: ade sape2 nak suggest cerita best kt siswi???
heeee...tak sedar diri lagi nie..hahaha..
sape yg tak tengok lagi "KL GANGSTER"..
tengoklah cepat2..siswi ade cite dia..
nak pinjam tak??haha..
yg penting seth tan siswi macho gitu..haha..

moshi2x.. 



suka port siswi?? komen la.. :)

yg tua dihormati..yg muda disayangi...

Assalamualaikum w.b.t..

selamat malam semua..wee..lamanya siswi tak update blog kan..hehe..*baru satu hari missed..ada yg rindu tak??baik mengaku cepat..hehe..siswi kekurangan mood la untuk update..why??me myself also don't know why..just let the mood gone peacefully..haha..semalam siswi memang tak ada idea nak update..so..senyap jela..ada tuh ada..tapi idea yg merapu merapan..haha..*ada ke perkataan merapan..haha..sape pernah tengok cite "KONGSI"???ala..yg pakwe siswi jadi hero tuh..ha..ha..ala.."SHAHEIZY SAM" tuh..haha..*pulun sungguh siswi kan..heee...for sure korang pernah tengok kan...dan korang ingat lagi tak yang gangster india tuh*tak ingat nama..hee..ala yang tua tuh kan..ada satu part yg ank buah dia mati kena bunuh dgn pakwe siswi tuh..then dia sebut satu ayat keramat jugaklah..haha...korang ingat tak apa yg maniam*ikut suka ja tuh kata???
yang tua dihormati..yang muda disayangi..sekarang ini saya pun tidak tahu yang tua ke yang muda bunuh saya punya anak buah..
 lebih kurang macam tu la kot dia kata..haha..siswi pun tak berapa ingat sangat..maklumlah banyak sangat verb..tenses..anaphoric..cataphoric yg nak kena ingat..haha..nampak tak apa sebenarnya maksud ayat tuh??dari siswi kecik..sampailah da besar gedebak macam nie..siswi selalu je dengar org cakap mcm tuh..dari zaman hingusan sampailah zaman nak mengajar budak hingusan..haha..asyik dengar benda tuh je..plus lagi..siswi kan membesar di sekolah berasrama penuh dari form 1 sampailah form 5..so..sedikit sebanyak dah boleh adapt dengan kata2 tuh..kalau kat asrama penuh..semangat kesenioritian tuh penting..sangat3 penting tambah2 bagi pelajar puteri..tapi siswi tak tahu lah pulak cmne semangat kesenioritian kat sekolah harian biasa..mungkin ada bezanya sebab harian biasa bukan jumpa senior sangat pun..setakat selisih bahu je tepi kaki lima je pun..huhu..kalau kat sekolah berasrama..everything and everyday kena lalui dengan senior..huhu..tandas kena share..shower kena share..even iron pun kena share..so..maybe sebab tula semangat kesenioritian tuh penting..

semangat kesenioritian tuh bukan nya nak suruh juniors nie mengagung2 kan senios..nope..bukan atas niat buli or whatever..kalau siswi memang tak pernah niat camtu..kalau others..no comments...haha..actually semangat kesenioritian tuh mengajar juniors macam mana nak menghormati org yg lebih tua dari mereka..tambah2 yg jenis kepala yg tak makan saman..*kepala sape mkn saman..haha..bukan harap sangat rasa hormat tuh tapi since we're living under one roof..sharing everything..tak boleh rasa hormat tuh ada dalam diri masing2??it's not difficult to respect people..it might take a lot of time but it won't take half of your life to learn how to respect people..so..tak adalah susah sangat kan nk hormat org lain..even parents kita pun ada pesan kan..hormat org tua..jangan kurang ajar..so..payah sgt ke kita nak menghormati org sekeliling??tak ada lah payah sgt kan..kan..

dulu masa awal2 siswi masuk asrama..siswi selalu jgk komen2 nape kena panggil senior kakak..kenapa kena salam n cium tangan..kenapa kena bagi salam...kenapa banyak lagilah..awal2 tuh siswi memang tak mau ikut..memang membentakla..tapi lama2 baru siswi tahu..it's not about the gap between seniors and juniors..it's about respect..when people respect us..we respect them back..just like give and take..bila siswi dah jadi senior..baru siswi tau kenapa perlu ada hormat dalam kalangan senior dan junior..bukan nak suruh juniors tunduk sgt dgn seniors..at least senyum bila jumpa seniors..tak payah lah sampai tertunduk2 bila jumpa..sekadar senyum pun da kira okeyh..tapi sekarang nie..siswi tak rasa sangat da hormat2 nie semua..memangla semua busy..tp takkan la nk senyum 0.5 saat kt org pun tak boleh..mahal sgt eh senyuman tuh..huhu..sekarang ni siswi pun da jadi malas nk hormat sesetengah org tuh..bukan pa..lagi baik siswi hormat aci sapu sampah tuh...dr hormat org lain yg langsung tak ada masa nk hormat kita balik.tak mahu hormat as a senior xpa..just hormat sebagai sesama manusia..okeyh..=)

quote for today: u won't lose any cents if u try to respect others..=)
nota kuku kaki panjang: belajarlah menghormati orang lain..kerana kita juga akan punya keinginan untuk dihormati oleh orang lain..hehe..siswi buat karangan malam nie..haha...hopefully there is no offend towards my entry tonight..siswi tulis apa siswi rasa..okeyh..tak puas hati??contact me..haha..kita settle baik2 keyh..haha..

moshi2x.. 

suka port siswi?? komen la.. :)

Saturday, July 9, 2011

don't judge a book by it's cover


Assalamualaikum w.b.t...

salam sabtu semua..
ada yang pergi gotong royong ke hari ni??haha..
siswi gotong royong di bilik saja..
nak BERSIHkan benda lain..
tup2 terKOTORkan benda lain..haha..
aaaa..forget about bersih ka kotor ka..
siswi memang tak ambik port sgt menda ni sume..huhu..
i'm still a student..dr duk semakkan kepala dgn benda2 nie..
baik semakkan kepala dgn ilmu..hahaha..*bagus ark..huhu..
jgn nilai sesuatu benda tu elok kalau kita hanya tahu dr segi luaran je..
don't judge a book by it's cover
dah memang lumrah la kan yg manusia ni akan tengok luaran dulu..
dalaman tak check lg terus buat andaian..
memang lah first impression itu penting..
tapi agak2 lah sampai nk komen2 yg melampui batas..kan..
samalah dengan manusia sesama manusia..
mesti tengok luaran..i mean tgk appearance..
tgk fizikal..tgk style mcm mane..
yg dalaman dah tak ambil port da...

kadang2 penampilan seseorang tuh tidak mencerminkan keperibadian dia..
samalah dengan buku kan..
kulit dah koyak..lusuh lagi..sekali tgk tak macam buku..haha..
tapi contents dlm buku tuh..
manalah kita tahu kan berguna ke tak..
oleh sebab tu kita tak boleh menilai terus dr kulit buku..
kena tengok dulu contents buku tuh..
lepas tuh ikut lah nak nilai mcm mana sekalipun..kan..kan..

manusia pun lebih kurang je cm buku..
tak semestinya kita tengok dia cantik..bergaya..
keperibadian dia pun sama cm luaran dia..
sebab tu kita kena kenal seseorang tuh dgn elok..
sebelum kita pandai2 je buat andaian..
tak semestinya muka dia cm muka pecah rumah..
kita judge dia jahat..it's unfair la kan..
bukan dia minta pun muka camtu..

siswi bagi contoh terdekat la kan...
siswi kenal 2 org mamat nie..
mamat A and mamat B..
mamat A nie muka sangatlah ganas..
sampai siswi takut nak tegur dia..haha..
*memang tak pernah tegur pun..
dan siswi pun buat andaian sendiri..haha..
mamat A nie mesti garang gile dan
mesti jenis lelaki yg tak setia dgn awek..
sebab mamat A ni suka ckp dgn girls..
*jahat kan siswi...haha...

mamat B plak jenis pendiam dan memang tak banyak cakap..
dia quite funny tapi jarang bercakap..
especially dengan girls..
siswi pun sekali lagi buat andaian..
mamat B nie mesti baik sgt sebab
tak layan sangat girls..
dan kalau dia ade awek..mesti jenis setia..haha..

dan akhirnya..terbuktilah yg siswi punya andaian
tersangat lah salah..haha..*malu cheq..huhu..
mula2 siswi tahu pasal mamat B..
siswi dah berjaya buktikan yg perangai dia tak
mencerminkan dia punya peribadi..
yes..dia pendiam..tak banyak cakap..
sebab...dia bising dlm texting ja..
kalau sms memang sgt3 tak nampak yg dia ni kt
real world sgt lah pendiam..
dia jarang cakap dengan girls...
sebab dia memilih girls mana yg dia nak sms..nk chatting..
semua yg dia texting semua yg jenis gediksss gitu..haha..
*kenyataan okeyh..siswi ade bukti..=)
dia dah ade awek..tapi always keluar dengan other girls..
bukan tuduhan..da banyak kali da my frenz nampak..
so..terbuktilah siswi salah..
jenis pendiam jgn sangka tak ada perangai okeyh..=p

mamat A ni baru je siswi tahu..
andaian siswi tuh semua nya salah..
maybe sebab muka dia cmtuh..
siswi chop dia garang dan juga gatal..
salah muka dia ke??nope..salah siswi..sebab judge awal sgt..
dia tak garang..dia sangat baik..
my frenz ckp..haha..dia blh bwk bergurau..
dia gatal??jauh sekali tak..even dia always ckp dgn girls..
dia sangat lah setia..i read his blog..
siswi boleh cakap yg dia adelah
gangster yg punya taman bunga dalam hati..
*tetibe jatuh hati..hahaha..nope..

dia minat one of the girls..
dan girl tuh tahu..tapi diorang tak kaple..
sebab ape siswi pun tak tahu....
dan dia sanggup tunggu girl tuh terima dia..
from his blog lah..
everyday post yg romantik2..haha..
pasal dat girl..his feeling...his condition..
so..terbukti yg dia sgt lah setia even dia banyak mulut..
to that girl..teirma lah dia..hahaha..
muka ganas tapi romantik..haha..*cair siswi ckp..haha..
kawan2 siswi pun ada cakap juga..
dia sanggup tunggu girl tuh terima dia..adoi..
sangat setia walaupun dia sendiri tak pasti either
 girl tuh akan terima ke tak..

so..siswi pun da beware sekarang ni..sebelum buat andaian..haha..
ala.kalau kita tengok dia pakai tudung labuh ..
tak semestinya dia tu alim dan baik drpd yg pakai
 tudung biasa cm siswi nie..
time sekolah dulu..siswi kadang2 tuh tumpang bangga la
dgn kawan2 yg pakai tudung labuh nie...nmpak suci gitu..hehe..
lepas siswi tanya one of my frenz yg pakai tudung labuh nie..
siswi terus okeyh..takmo dah buat andaian yg bertudung labuh 
semuanya baik2.
bukan nak ckp yg pakai tudung labuh jahat..tak..
ada je yg sangat333 baik dan alim..
yg tuh siswi memang respect lah..
tapi ade jugak yg sambil menyelam minum air..haha..
mcm one of my frenz tuh..adoi..

siswi: nape ko pakai tudung labuh wei??suka aku tgk..
my frenz: ala..pakai tudung labuh ni senang skit kalau
aku nak pakai earphone time cikgu mengajar..
ha..nielah sambil menyelam minum air..
disebabkan dia seorang..siswi berhati2 dlm memuji org bertudung labuh..
tapi dlm ramai2 dia sorg je macam tuh..
yg lain memang bagus lah kan..*better than me...hehe..
 yg paling siswi hangat..haha..
siswi selalu je kena kutuk..
yela..siswi kan gomokk..haha..
mesti org selalu chop..makan banyak lah tuh..
eeii..hello..tak semestinya org gomokk je makan banyak okeyh...
org yg kurus tuh tak semestinya makan sikit..
kdg2 yg kurus makan byk dr yg gomokk tau tak..
so..jgn pandai2 nk buat andaian..
*tmpaq mau dak??

quote for today: don't judge a book by it's cover
don't judge me by my writing..=)

nota kuku kaki panjang: tak mau cmtu nah..
suka tak kalau org tak kenal kita and then
tiba2 je buat andaian yg kita ni sombong la..
apala..itula..inila..eeii..rasa cm nk bagi kaki je kan..haha..
kalau kita tak suka org menilai kita tnpa kenal kita..
jangan buat perkara yg sama pd org lain..
sebab orang lain pun mesti tak suka jgk kan..
so..sama2 lah kita kenal-mengenali sebelum
menilai seseorang itu..huhu..
*ade sape2 yg nak kenal siswi??hahaha,,
pastu baru blh judge siswi ni cmne..huhu..

moshi2x..

suka port siswi?? komen la.. :)

ɐʇɐɯ ɹıɐɹǝq˙˙ɐɹıqɯǝƃɹǝq˙˙˙ɥǝʇolǝɔɹǝq ıʍsıs ʇɹod d---ʇɥƃıɹʎdoɔ