calon students siswi...

Monday, February 1, 2016

#throwback1


Haiii.. Banyak sangat benda nak share dgn blog nie. Haha. Rasa macam satu kepuasan bila kita menulis sesuatu dan baca berulang kali.. Bertahun2 pulak tu boleh baca. Haha.. For example, entry first yg siswi tulis 5 tahun yg lepas. Hahahaha.

I stopped blogging for unknown reasons.. Mungkin time tu instagram dah muncul, siswi jd malas nak blogging. But seriously, blogging gives me a lot of fun than instagram.. Because I love typing and sharing too many things with my no readers. Hahahha..

2013 was a great year indeed. Siswi still study at that time. Nothing much to tell. 2013 adalah tahun yg berlalu dengan sangat cepat. Hmm. Forgot to tell, nenek kesayangan siswi jatuh sakit pada bulan Ramadhan 2013. Earlier of Ramadhan.. Masuk hospital, keluar hospital, then duduk rumah.. Mase tu siswi kt maktab.

Balik raya, siswi went for SBE which was School BAsed Experience. Siswi amek kesempatan seminggu mse SBE tu untuk jaga nenek siswi.. Sekolah yg siswi pilih setengah jam dari rumah.. Malam2 stay awake until 2-3 am sebab jaga nenek kan. Pagi bangun nk pegi sekolah. Drive kereta dlm keadaan ngantuk sampai rasa mcm betul ke aku bwk keta ni. Haha. Mcm berkhayal laaa.. Alhamdulillah, nothing's happened. 😊😊

2014- my 5th semester was going well. Oh, not really well. One week aftee CNY, i lost my nenek. She passed away on 20th of February 2014. Khamis petang. Awalnye dua tiga hari sebelum, siswi kol arwah. Sembang mcm biasa dan arwah tanya xbalik ke minggu nie. I said no sebab ade keje nk settle. Then, arwah ckp xpela, balik mggu dpn la. Hari khamis tengahri, my big bro whatsapp ckp balik lah. Nenek was getting worst. Nmpak makin teruk. On the spot, siswi pergi beli tiket untuk balik malam tu.. Petang like always, hari Khamis hari pasar malam.dkt Jitra. To be specific, Bandar Darulaman. I went to pasar malam with my housemates. Balik, dh maghrib. Sementara tunggu nak naik bas, makan2 dlu. Masa tengah makan, siswi check whatsapp.. My uncle belah ma whatsapp dlm group family. He said that "mek dh xde. Semua thu dh ke?" And i was likeee😱😱. Siswi ty dia, mek mne? Was it my mek(nenek)?? He said yes. Oh, he thought I already knew it. Nasi siswi tinggal. I called my abah to confirm it. Abah xbagitau. Siswi nangis xigt dunia. Abah just cakap, balik dlu. Balik dgn selamat. Mek okay. Mek tenang je. Ok. Faham kan perasaan itu? 7 jam perjalanan Kedah ke Kelantan, i did not sleep at all. Siswi menangis sampai rasa mcm xde air mata dh. Sampai rumah, i cried a lot. Alhamdulillah, Allah permudahkan semuanya. Mungkin sbb arwah sangat baik, selalu memudahkan org di sekeliling, maka Allah memudahkan beliau. 😢😢

Oh.. Bila tulis psl ni, terasa rindu sangat dkt arwah. 😭😭😭


Got to stop now. Siswi sambung throwback sepanjang siswi x aktif blogging. Okayyy. Adiosss amigos. K bai.. ❤
suka port siswi?? komen la.. :)

1 comment:

  1. Perkenalkan, saya dari tim kumpulbagi. Saya ingin tau, apakah kiranya anda berencana untuk mengoleksi files menggunakan hosting yang baru?
    Jika ya, silahkan kunjungi website kami http://kbagi.com/ atau www.facebook.com/kumpulbagi/ untuk info selengkapnya.

    Di sana anda bisa dengan bebas share dan mendowload foto-foto keluarga dan trip, music, video, filem dll dalam jumlah dan waktu yang tidak terbatas, setelah registrasi terlebih dahulu. Gratis :)

    ReplyDelete

Assalamualaikum..
selamat mengarut dengan siswi..

#mengarut yang betul sahaja.. carutan tidak dibenarkan..

gomo kelate gomo.. >.<

ɐʇɐɯ ɹıɐɹǝq˙˙ɐɹıqɯǝƃɹǝq˙˙˙ɥǝʇolǝɔɹǝq ıʍsıs ʇɹod d---ʇɥƃıɹʎdoɔ