calon students siswi...

Friday, April 20, 2012

kerja cikgu senang???? grrrrr!!


peeeeep peeeeeeeeep..
ehem.. Alhamdulillah.. jari jemari comel..ahakkss..
mampu lagi nak bershuffling kt sini even bukan setiap hari..hoho
hari ini penghulu segala hari.. hari yg siswi duduk dlm bilik..
memerap.. macam orang sembelit xkeluar tandas.. hahaha.. =,="

hari tuh bace kt facebook..heee.. #lupe hari bile.. :p
adelah sorang admin nie... dia cakap jadi cikgu senang ja..
gaji banyak... kerja tak banyak.. amoiiiii333..
cakap guna pungkoq nmpak.. ahakssssss.. #maaf semakin meroyan. :p
sape cakap kerja cikgu tuh senang??? meh jumpa siswi meh..
nak bagi rasa erti penyesalan sikit..huahua..

siswi nie belum jadi cikgu lagi... tapi dah rasa penat
yeee.. sangat penat.. sebab assignments.. aktiviti2...
tapi still i have fun! sebab mmg jiwa siswi kot.. :p
hari tuh seminggu siswi ade camping..
bakal2 cikgu cikgi cakap BINA INSAN GURU..
tujuan dia---> nak bina insan seorang guru lah..haha
nak bagi ilmu tambahan pd bakal2 cikgu...
nak ajar sikit susah senang kalau duduk kt pedalaman.
nak bagi ade semangat yang kental..
nak bagi banyak lah.. yang penting.. siswi dah hilang masa tidur..hoo
tidur pukul 2 pagi.. bangun kul 5 pagi.. adesss.. @_@
















ahaaaakksss. banyak lg pic.
tapi xmo letak la.. nnti korang berdarah hidung plak.. haha.. :p
sebenarnnya nak cakap yang.. kerja cikgu xsenang mcm orang2 pikir..
sebelum jd cikgu dah macam2 benda kami kena lalui..
dah jadik cikgu lagilah.. gaji cikgu mungkin xsehebat engineer..
tapi kerja kami lagi mencabar dr engineer..
engineer deal dgn mesin.. kami deal dengan manusia..
mane lagi susah?? =,=" kalau manusia boleh fix mcm mesin..xpe..

p/s: Alhamdulillah.. 4 hari BIG.. mcm2 siswi dpt..
pengalaman.. kenangan..memori.. rakan2...
kekasih gelap. hahahaha.. *blushing*
seronok even penat... hey.. siswi jumpa keyakinan siswi!
kat atas gunung dan kt tengah2 laut!
patotla selama xde keyakinan diri. hahaha.. :)
k.bai

psss.. yg ade watermark tuh edited by my own..
yang xdak tuh. cilokkk dr cameraman..
lariiiikkkkk!

suka port siswi?? komen la.. :)

33 comments:

  1. pheww , susah ea , hehe , ingatkan senang , hehe :p

    ReplyDelete
  2. bersusah dahulu bsng kemudian, ye tak?? hiih

    ReplyDelete
  3. bukan senang kot nk layan karenah ank2 murid zmn skrg.. mcm2 ada.. smoga dpt jd pendidik y berguna pd masyarakat kelak :)

    ReplyDelete
  4. setiap kerjaya tu mmg ada cabarannya kan...:D

    ReplyDelete
  5. Umi saya cikgu & dia oyak jadi cikgu ni penattttt! Hehehe. Tapi sy yakin, siswi boleh tempuhi. Kna smangat!! Yeahh!! Hehe. Smoga siswi jadi pendidik yg hebat!! :"))

    ReplyDelete
  6. lepas ni saya nak suh sri kandi-sri kandi saya mencintai bidang sakit puan pula....cukup la saya sahaja yang duk ketat kepala. Jadi cikgu bukan kerja mudah.....bukan juga kerja senang. hanya yang mengerti dan memahami sahaja yg tahu erti pengorbanan

    ReplyDelete
  7. ngahahaha,
    keje cikgu sng jeh okay?
    masuk class ngajau.
    pas tuh ckop time balek.
    sng okay sng?
    no doubt,

    lalala

    ReplyDelete
  8. best lah..haha..tringin pulak nak jadi cgu.. XD

    ReplyDelete
  9. nampak jew senang orang yg xalami xtaw kan.. hehe..

    ReplyDelete
  10. jadi cikgu zaman sekarang banyak kerja..>:)

    ReplyDelete
  11. wah..sapa yang kata keje cikgu tu senang.byk cabarannya.sama ngan keje lain.akak ni di kelilingi family yg jadi cikgu kebanyakannya.tahu la mcm mana susah payahnya cikgu ni :)

    ReplyDelete
  12. mulia sangat pekerjaan sebagai seorg guru ni. good luck babe :)

    ReplyDelete
  13. diorang tak rasa apa yang kita rasa.
    then sedap2 nak buad conclusion.
    eeeee
    gerammmmm~~

    ReplyDelete
  14. mn ade kije yg sng dlm dunia nie.. hehehe :)

    ReplyDelete
  15. kerj sebagai cikgu ni ssh. kalau cikgu xleh kawal ank murid lainlah jadinya.

    ReplyDelete
  16. uihhhh mcm best ja...lama xmasuk trek...hehe

    ReplyDelete
  17. mana yg cakap kerja cikgu tu senang memang tak pakai otak sebelum bicara...bukan senang jadi ibu bapa kedua dan juga pemimpin pada masa yg sama..amanah yg dipikul tu berat,sebab mendidik anak bangsa...##emo

    ReplyDelete
  18. huhu.. keje cikgu senang??? hoho.. wlpun tidak pernah menyelami kerjaya seorg guru.. tapi dapat lihat situasi keBZan sebagai cikgu oo..

    ReplyDelete
  19. akak pun suka jadi cikgu..maybe rezeki nak jadi cikgu tak ada..tp pengalamn mengajar selama 2 bulan memang agak mencabar...

    ReplyDelete
  20. salam kenal.i dah follow blog comel ni.follow i balik ye..tq..;D

    ReplyDelete
  21. tau keje cikgu memang susah.. tapi nape aku tengok great teacher onizuka tu, die wat keje guru macam enjoy je ? =P best gile g kem ramai2.. aku memang tak merase dah r.. huu

    ReplyDelete
  22. tahu tak. dah lama tak join prog gini ! rindu. :(

    hmm. cikgu adalah semulia2 pekerjaan. :)

    ReplyDelete
  23. tengok adik2 sebelah bilik pun kesian jugak, bizi sgt2.. diorang ambik edu.

    tengok kakak jadi cikgu pun susah juga.

    memang patut la ada kem2 mcm ni, nak bina jati diri. =)

    ReplyDelete
  24. tengok adik2 sebelah bilik pun kesian jugak, bizi sgt2.. diorang ambik edu.

    tengok kakak jadi cikgu pun susah juga.

    memang patut la ada kem2 mcm ni, nak bina jati diri. =)

    ReplyDelete
  25. nmpak menarik jerk aktiviti dyer,
    mmg happy la kalau dpt join

    ReplyDelete
  26. memang tabikla sape jd cikgu..kena tau serba serbi..banyak jasanya..kerja apa pon tanggunjawab besar kan,yg bestnya gelaran cikgu tu smpai bila2 pon org tetap panggil kan..all d best cikgu ye..hehe

    ReplyDelete
  27. wah..bestnye..seyesly da lme ta join aktiviti macam tu

    ReplyDelete
  28. wah macam adventure gile je BIG nanti. :O

    ReplyDelete
  29. bkn sng nk jd cikgu..

    cuba y ckp sng tu dtg sekolah n try mengajar ;p

    apa pn xda keja sng dlm dunia ni.heee

    ReplyDelete
  30. Cuba suruh admin tu jadi cikgu selama seminggu. Larat ke tak dia.

    Cikgu bukan nak ajar seorang murid saja. Beratus tu. Kena lagi bukan semua yang senang nak handle.

    ReplyDelete

Assalamualaikum..
selamat mengarut dengan siswi..

#mengarut yang betul sahaja.. carutan tidak dibenarkan..

gomo kelate gomo.. >.<

ɐʇɐɯ ɹıɐɹǝq˙˙ɐɹıqɯǝƃɹǝq˙˙˙ɥǝʇolǝɔɹǝq ıʍsıs ʇɹod d---ʇɥƃıɹʎdoɔ