calon students siswi...

Friday, April 13, 2012

saya tak bosan dengan hidup saya!!


peeeeeep peeeeeep..
lama berzaman-zaman blog ini tak berpenghuni..
maklumlah.. tuan blog yg comel ini.. ahakkksss.. #pengsan
pergi berakit berhari2 baru reti nak balik..hakhak..
baru ingat nak mogok dr menari2 since xde sape pun suh siswi update
tapi kasihan la plak blog nie kosong lebih dr hati najwa latiff..haha..
hari tu pergi camping.. gambar xdak lagi nk share..
nanti cite lain sal camping.. mcm mane siswi menerokai gunung ape ntah..haha
mcm mane siswi menawan arus pantai merdeka..yeaaah!
nantila yang tuh..hahaha..

pernah tak orang tanya korang soalan mcm nie:

kau xbosan ke asyik berkurung je dalam bilik??
xbosan ke cuti xde pegi mane2??
xbosan ke asyik jauhkan diri dr orang??
hewhew... setakat nie Alhamdulillah.. xde lagi yg berani ty siswi..hoho..
tapi kalau ade yang nak tanya.. eheeemmm..
senang je... jawab bagi menikan qalbu..hakhak..
baru dia tau ape itu erti penyesalan ty soalan ngek..hahaha

siswi nak jawab mcm nieee:

xbosan pun duk dlm bilik.. lappy aku bercakap je dgn aku..
katil sume duk sembang baik punye dgn aku.. ko ade??
mesti xde kan..sebab tuh ko rase bosan... hukhuk..

xbosan pun cuti xpegi mane2.. dah merata dah aku pergi time tak cuti..
cuti nie bagilah orang lain plak pegi..
xkan asyik muka aku je kena pergi.. hakhak.. 

xbosan pun.. bukan aku jauhkan diri dari orang..
nie ade je orang duk dekat dengan aku.
bukak pintu bilik dengan senyuman paling manis..
confirm ade yang balas balik senyuman aku..hakhak..
ko ade?? xde kan.. sebab tuh ko tanya aku cmtuh..haha.

secara jujur yang tak berapa nak jujur..haha.
siswi xbosan dengan hidup siswi... i love the way i live my life..
sudah terbiasa macam nie.. nak buat cmne lagi..hoho..
dah biase suka berkurung dalam bilik....
dah biasa suka spend time dengan diri sendiri..
kadang-kadang masa sendirian nie la masa utk kita lebih kenal diri kita
kadang-kadang.. sorang2 nie buat kita terpikir..
kalau xde sape dalam hidup kita.. mcm mne kita nak buat..

siswi belajar untuk hidup di atas kaki sendiri..
umur 16thun.. sudah berulang alik sorang2 naik keretapi..
belajar berdikari daripada kecik untuk preparation masa hadapan..
kalau lah siswi ditakdirkan dipostingkan di pedalaman..
insyaALLAh.. siswi akan pergi.. siswi yakin mampu berdikari di sana..
insyaALLAH.. ALLAH itu ada even org cakap siswi sorang2.. :)

p/s: kalau rasa bosan dengan hidup sendiri..
nothing to say la..hakhak.. just live your life..
xbosan mane la kalau korang tau ape nak buat time duk sorang2..huu
forever alone?? xkot. still ade orang yang sayang siswi
walaupun siswi sorang2... :)
┐('⌣'┐) (┌'⌣')┌
k.bai 

suka port siswi?? komen la.. :)

33 comments:

  1. ~terasa lak..haha saya suka dduk sorang2 dalam bilik :)

    ReplyDelete
  2. wah, naek keretapi sorang2? :O beraninya

    ReplyDelete
  3. HEHE.. :) suka jg duduk dlm bilik .. ngdap lppy tak pun novel.. :D

    ReplyDelete
  4. hee...laptop kan ada..tak tahu nak pergi mana lagi best lepak sorang2 dlm bilik kan layan blog..hee~

    ReplyDelete
  5. ntah la... kalau dah bosan tu tandanya tebiat nak mamp@#...

    ReplyDelete
  6. dok dalam bilik ngadap blog lahh :)

    ReplyDelete
  7. life is to feel the moment lah...rugi kannn

    ReplyDelete
  8. betul tu, kalau dah jenis yg biasa berkurung mmg takkan bosan. huhu.

    ReplyDelete
  9. sy pon ske jgk dok sorg2..tapi tak selalu la..hikhik

    ReplyDelete
  10. berkurung dlm bilik mmg best kan. tak de sape nk kacau. huhuhu.

    ReplyDelete
  11. Hi sis! Hehe kita sama! Hm, ada ore pnah tnya tk bosan ke tk tubik apa semua. Lol. No tk bosan pun!! Byk benda bleh buat. And kita samalh, sometimes suka brkurung dlm bilik, brsendirian. And saya stuju dgn apa siswi oyk tu, kita akn lebih kenal diri kita sndiri :)

    ReplyDelete
  12. ara pun slalu myendiri dlm bilik.. sbb xtaw nak buat apa an.. hehe

    ReplyDelete
  13. Mak aih.. bersembang dengan katil? Elok jadi siswi dalam hospital bahagia ni. Hahahah.

    ReplyDelete
  14. teehee~
    just live ur life..betul2..:)

    ReplyDelete
  15. i pun kena ada masa i sorang sorang. i suka berkawan but sometimes we need some privacy for ourself kan. bagi yg tak paham tu kita bwat dunno aje. hehehe.

    ReplyDelete
  16. dah bosan ngan hidup sendiri susah r.. aku pun kadang2 lagi suke menyendiri, time tu baru r rase bebas nak wat ape aku suke tampa perlu tanye pendapat orang lain..

    ReplyDelete
  17. Jgn terlalu banyak fikir.. Fikirlah masalah yg boleh diselesaikan,

    ReplyDelete
  18. peh peh.
    bantaikan tido lagi best,
    hidup wa yang best sb tido manjang.

    ReplyDelete
  19. i love my life.. hahaha ! tetiba pulak kan

    ReplyDelete
  20. wahh..ulang alik ke tu ke sekolah naik kete api??
    yup2..kena pndai berdikari hidup sekarang..bell sokong siswi. :)

    ReplyDelete
  21. setiap mdetik pasti ada kerja..mana ada nak bosan...cuma kalau buat benda sama..memang terdetik bosan..tapi kalau ubah caranya..bosan itu tak akan ada

    ReplyDelete
  22. haha sy pun sama. lagi suka dok dlm bilik sorang2 mengadap lappy

    ReplyDelete
  23. hee..kann..

    menyendiri tu kdg2 perlu!

    sbb byk benda kita blh tahu n knl bla menyendiri..:)

    ReplyDelete
  24. WuMing tengok mood.. kadang-kadang boleh dok dalam bilik satu hari... keluar makan dengan mandi saja...

    ReplyDelete
  25. Hahaha tak pernah umi tak ketawa baca entri siswi tau ..ade je la loyar buruk die ni ..memang terbaik la jadi cikgu ..sayang anak murid gan dear tau

    ReplyDelete
  26. samalah sy pon suka sgt duk dlm blik sorang2..rasa best je hehe
    dah tebiasa apa boleh buatkan mcm dunia kita je yang punya :)

    ReplyDelete
  27. terbaik jawapan2 siswi.. hehe

    sy xbosan pun bace blog siswi.. hehe

    ReplyDelete
  28. samela, tp kdg2 berpinar gak mata pndg laptop.. sekali-sekala berjln leh ilangkan stress.. sekali sekala jela.. hehe

    ReplyDelete
  29. biasa la kadang2 kita rasa bosan.hehe

    ReplyDelete
  30. hmmm akak pon..lagi suka berkurung dlm bilik..lagi suka xg mana2.. (jimat duit kan..kan)

    dan tu bukan menjauhkan diri.. ada masa..kita perlu bersendirian kan..

    ReplyDelete
  31. suka lepak bilik juga. tak suka bising2. suka ketenangan.

    ReplyDelete

Assalamualaikum..
selamat mengarut dengan siswi..

#mengarut yang betul sahaja.. carutan tidak dibenarkan..

gomo kelate gomo.. >.<

ɐʇɐɯ ɹıɐɹǝq˙˙ɐɹıqɯǝƃɹǝq˙˙˙ɥǝʇolǝɔɹǝq ıʍsıs ʇɹod d---ʇɥƃıɹʎdoɔ