calon students siswi...

Thursday, February 2, 2012

saya untung sebab saya ada SAHABAT.. ^^




peeeep peeeeep..
disebabkan siswi nak balik kg..hihi..
siswi mcm yakin je yg siswi x akan update..
selama 3 hari..haha.. *memang den mls nk update.. :P
petang nie siswi luah dulu la ape yg siswi rase.. 
tetibe je siswi rasa yang siswi...
sangat333 beruntung sebab siswi ada..
orang yang bergelar SAHABAT!!!

i grew up with my two brothers which are 
my super best friends than everyone.. :P
i have two little sisters that are also my best friends..
i also have two little brothers which also my best friends.. :)

Telah bersabdanya Rasulullah SAW sebagaimana 

yg diriwayatkn oleh Al-Tirmizi 
yang bermaksud, seseorang itu akan terpengaruh dengan temannya. 
Maka hendaklah sesorang kamu itu memilih 
siapa yang harus dijadikan teman.
sahabat.. teman. kawan.. rakan..
berapa banyak panggilan yg blh kita panggil..
tapi function mereka sama je.. xde beza..
mereka orang yg di sisi kite selain drpd keluarga kita..
orang yg selalu ada dengan kita..
xkira la time susah ke senang...
tapi xsemestinya mereka tiada di sisi..
mereka bukan teman..sahabat...
sebab sekali persahabatan tercipta..
ia tak akan pernah berakhir... :)

jangan cari teman disebabkan kebaikannya saje..
tengok kelemahannya juga...
sebab mereka juga manusia seperti kita...
pilih teman yg tidak mempengaruhi kita..
hey.. kawan333 siswi xpernah pengaruh siswi..
siswi je terpengaruh skit sebanyak..haha.. :)

Telah bersabda Rasulullah SAW yang diriwayatkn oleh Al-Bukhari & Muslim: 

Maksudnya perumpamaan teman yg baik & teman yang tidak baik
 ialah umpama wangi-wangian dan tukang besi. 
Adapun pembawa wangi-wangian, sama ada dia memberinya sedikit
 ataupun anda membeli daripadanya sedikit ataupun 
kamu dapat mencium dprdnya bau yang wangi. 
Manakala tukang besi, sama ada dia membakar bajunya 
ataupun kamu akan mencium dairpadanya bau-bauan yang busuk.


Daripada Abu Hurairah r.a. yang maksudnya, 

bahawasanya  ada seorang lelaki yang pergi menziarahi saudaranya
 yakni sahabatnya di sebuah kampung yang lain. 
Lalu Allah menyuruh seorang malaikat untuk memerhatinya di dalam perjalanan. 
Lalu malaikat itu bertanya kepada lelaki itu, “Hendak ke mana engkau?” 
Lelaki tersebut menjawab, “Aku hendak menemui seorang sahabatku di kampung itu”.
 Malaikat bertanya lagi, “Adakah bagimu bumi kepadanya yang 
engkau mengharap balasan daripadanya?” 
Tidak, aku mencintainya kerana Allah SWT. 
Maka berkatalah malaikat itu kepadanya, “Bahawa sesungguhnya aku ini adalah 
utusan Allah kepada engkau. Bahawa sesungguhnya Allah SWT telah 
mencintaimu sebagaimana kamu mencintai dia kerana Allah”. 
(Hadith riwayat Muslim).

teman2 yg baik ibarat wangi-wangian.. :)
kawan.. terima kasih kerana beri bau wangi pd siswi..
insyaALLAH..siswi akan berusaha utk jadi wangian 
untuk semua kawan2 siswi.. :)
mencintai kawan kerana ALLAH maka ALLAH 
akan mencintai kita.. :)
tiada agenda tersembunyi dlm berkawan..
berkawan kena ikhlas.. barulah hubungan
yang terbina diredhai ALLAH... :)

Sahabat yang menunjukkn kebaikan kepada kamu, adalah sahabat yg baik. 

Dan sahabat yang menunjukkn kesalahan kamu, adalah sahabat yg paling baik
 ~ hukuma~ 

do show my mistakes kawan..
sebab siswi xnak ulangi mistakes tu banyak kali.. :)
terima kasih pd semua kawan2 siswi..
yg rapat mahupun xrapat..
at least sudi gk kamu mempunyai kawan mcm siswi..
terima kasih banyak2.. :)

p/s: my best friends yg paling siswi sayang..
ABAH and MA...
no one others.. thanx for everything
my dear parents.. :")

suka port siswi?? komen la.. :)

13 comments:

  1. Balik kampung kem salam semua orang kampung tau..

    ReplyDelete
  2. nice ") nice ") like :) like :)

    entry yang nice..
    blog yg superb!
    i follow you.. follow me back..
    singgah n komen entry sabry k..
    support sabry..
    thanks! nice to meet you..

    http://shaberry92.blogspot.com/ (blog kpop)
    http://sabryoppa.blogspot.com/ (blog personal)

    follow lah 22 blog saye.. hehehe

    ReplyDelete
  3. sahabt yg baik,bila kita pandang wajahnye,kite ingat pada agama allah :)

    ReplyDelete
  4. betul tu dear..ibu n ayah la orang yang akan sentiasa bersama kita walau apa jua keadaan.. :)

    ReplyDelete
  5. agama - family - saya - bru kwn2 yg lain...hehehe

    ReplyDelete
  6. nice ") nice ") like :) like :)

    entry yang nice..
    blog yg superb!

    ReplyDelete
  7. si budak kachak: yea.. mcm mane skalipun.. family is my priority..hehe.. agama the first one.. betol2.. :)

    kak nik: yup.. do make our family as our priority.. :)

    kizz: lorh.. xsmpt nk krim slm.. next time yea.. :)

    ReplyDelete
  8. ahmad sabree: kpop lover.. nice to know u..hihi.. already followed.. suke kpop ya.. i do adore running man..hihi.. :)

    entry besa ja pun..haihhh. =,="

    mia: betol3.. without them we r nothing.. :)

    anis: masyaALLAH.. nk jd shbt yg baik jgk la.. :)

    cik hana: yup.. setiap masa dgn kita kan.. syg mereka.. :)

    ReplyDelete
  9. Kita pun nak jadi kawan Sis Siswi jugaklah.
    Terima kasih sebab selalu datang blog saya tatkala saya "down" sangat-sangat.

    ReplyDelete
  10. @Awan Biru

    blh je bro.. hihi.. siswi kwn dgn semua org.. sbb melalui kwn kite blh tau sesuatu yg baru..

    ur welkam.. jgn down sgt.. be cool ya.. :)

    ReplyDelete

Assalamualaikum..
selamat mengarut dengan siswi..

#mengarut yang betul sahaja.. carutan tidak dibenarkan..

gomo kelate gomo.. >.<

ɐʇɐɯ ɹıɐɹǝq˙˙ɐɹıqɯǝƃɹǝq˙˙˙ɥǝʇolǝɔɹǝq ıʍsıs ʇɹod d---ʇɥƃıɹʎdoɔ