calon students siswi...

Friday, February 24, 2012

Segmen: Kenangan Persahabatan Masa Sekolah Rendah


peeeeeep peeeeeppp..
dah lama siswi xjoin segmen.. since segmen nie menarik..hihi..
terasa nak join.. ^.^ #muka excited xhingat dunia bile ingat zaman sekolah..


hee.. kalau nak join segmen nie.. hentak je gambar tuh..
#haipp..jgn hentak lappy ka pc ka.. hentak gambar je. :P

siswi nie ade ke kenangan persahabatan mase sekolah rendah??
hahaha.. suwiiit sangat mase sekolah rendah.. tp kena ingat blik la.. ^.^

Darjah Tiga: dia tempek dengan duster..saya balas dengan 5jari saya...
haha.. paling siswi ingat.. mase darjah tiga yakni umo 9 tahun..
tapi siswi da besau macam budak umo 12 tahun.. haihhh.. -,-"
mase nie siswi dah jadi pengawas... so.. kuasa lebih dr org lain..hikhik..
ade sorang mamat nie.. hari tuh dia tengah sapu blackboard gune duster.. >.<
sambil2 sapu tuh.. mulut dia bising tak hengat...
siswi kan pengawas yg berdedikasi..haha.. so sisw pergi dekat dia..
dan siswi suruh dia senyap.. nanti cikgu marah..
tapi dia buat sebaliknya.. dia tempek duster kt muka siswi.. huu..
kekurangan keajaran mase tuh...hahaha.. siswi terkedu..
tapi xlame sebab siswi balas balik dengan penampar jepun..haha..
so sweeeettttttttt... padan muka kena tampar.. :P
#sekarang jumpa dia malu2..haha.. dia selalu tegur tapi siswi wt xtau..
teringat kot pasal duster dan penampar..hahahah..

Darjah Empat: lari-lari macam cite hindustan di pagi hari..

haihh.. kanak2 mesti xlari dr perasaan suka menyukai kan..kan..haha..
siswi pernah suka mamat nie.. tapi dia lembut nyahhh..haha..
opss.. bukan pondan.. tapi lemah lembut..haha..
bagi siswi..siswi suka lah.. sebab boleh gurau2.. boleh share perasaan.. :P
ade satu pagi tuh.. kami same2 datang awal ke kelas..
then mase tuh.. siswi ade simpan satu keping gambar dlm buku..
#identiti gambar dirahsiakan..hahaha.. >.<
entah macam mana entah.. mamat tuh ternampak.. then cepat2 dia ambik..
apalagi.. menjerit melompat.. menggedik la time tuh..haha..
mau x jerit.. kantoi la simpan gambar dlm buku..hahaha..
so.. nak tak nak berlari lari la di sepanjang koridor kelas..
semata-mata nak ambil gambar dia.. eh.. gambar dengan dia..haha.. :P
malu?? eh.. xmalu pun.. segan ja.. rase cm nk terjun bangunan...haha..

Darjah Lima: jeles la tuh.. ustaz sayang kami lebih..huu..
mase nie.. ade ustaz datang praktikum..
hehehe.. suke3.. sebab ustaz hensem. :))
last sebelum ustaz habis praktikum.. kami buat jamuan..
since ustaz ajar budak kelas sebelah jugak.. diorang buat jgk jamuan..
awal sehari dari kitorang... then mase hari kitorg jamuan..
diorang intai2 di sebalik lubang2 engsel pintu.. heh.. siswi nmpak ee..hihi..
pastu.. nak dijadikan cerita.. diaorang nampak ade 2 bijik kek atas meja..
pastu..diorang pegi mengadu kt guru kelas diorang.. 
cakap yg ustaz xadil.. sebab jamuan diorang ade 1bijik kek ja..
haihhhh.. -_-" pasal kek pun nak jadi hal..haha..
lepas tuh guru kelas diorang msuk campur.. cakap kt ustaz tuh xadil..
ape daa.. masuk xbagi salam.. bukan nak tanya ke selidik ke ape..
main hentam keromo jah.. rase sentap jugak!! grrrr..
memang ustaz bawak kek tapi 1bijik ja..
satu lagi kawan siswi sponsor.. ank org kaya..hikhik..
sebab tu ade 2 bijik kek.. haihh.. pelahap sgt kt kek tuh.. :P
#tapi memang ustaz syg kelas siswi lebih.. sebab.. 
sebab ade siswi yg comel..hahah..

Darjah Enam: memang layak pun dapat pelempang jarak dekat..

darjah enam.. last year kt sekolah rendah.. nak exam upsr.hehe..
siswi suka duduk depan dalam kelas... suke sgt3.. dulula.haha..
belakang siswi.. ade sorang mamat kepoh.. #bukan mamat drjah tiga tuh..
dia suka sgt sangat cakap merapu dan menyakitkan hati orang..
mase subjek maths.. cikgu duduk kat bahagian belakang..
tengah bincang sal kertas exam.. taktau kenapa..
hari tu direct dia duk kutuk siswi.. duk kata macam2 kt siswi..
berapi sehhh.. rasa nak hempuk dengan meja guru ja..haha..
lama dia kutuk3.. siswi rase cm loser r kalau xbalas kan..
my tablemate pegang tangan kemas2.. duk cakap sabar2..
tapi hati siswi xtahan.. berasap mcm jalan raya kena air..haha..
dengan machonya.. siswi bangun dan pusing dan pangggg!!
terima kasih cikgu.. saya keluar sekejap..haha..
macho kan!!kan!!.. then sebelum keluar.. siswi terdengar cikgu cakap..
padan la muka.. org duk bincang soalan.. mung duk kutuk2 orang.. :P
#xpayah tanya la panggg tu ape..haha.. pelempang jarak dekat!!
siyes.. xde niat nak tampar dia.. tapi hati da bengkek derr!.
nasib siswi xbangun and cubit pipi dia berulang kali..
and ikat mulut dia dengan riben and gantung di kipas..ahahaha..
nasib kena tampar je..hahaha.. :P

oke..done..hahaha..
yea..siswi tau korang nak cakap siswi ni kaki gaduh..haha.
atau lebih tepat kaki penampar orang..haha.,
siswi xsuka gaduh2 nie.. melainkan org tuh cri pasal..
setakat drjah 6.. tak tampar orang dah..hahaha.. :P
siswi kan anak cikgu.. so.. pengaruh tuh besar..haha..
tapi kena je kondem dengan cikgu2.. menyampah!!
bukan ku pinta jadi anak cikgu..hahahaha....

p/s: siswi tau siswi nakal mase dulu2..asek gaduh ja..hehe..
tapi benda tu la yg buat siswi ingat smpai sekarang..
untung dulu gaduh2 ade orang tolong back up..
sekarang nie kalau gaduh2..kena pandai selesaikan sendiri..
dulu merajuk ade yg tolong pujuk...
sekarang merajuk.. kena pandai pujuk hati sendiri..
sume tuh proses pembelajaran yg xmungkin dilupakan..
>.< 

ehh.. kurang rajin nak tag.. korang nak join.. join la key..
boleh buat korang tersenyum sepanjang type entry
sebab ingat kenangan dulu2.. mase jdk kanak2 riang..hahaha..
macam siswi.. tp sekarang kanak2 riang terlebih umur..haha.. ^_^
k.bai..

suka port siswi?? komen la.. :)

48 comments:

  1. wahh siswi..hee

    byknya kenangan ms kecik2..hee..akk pon..kalau igt blk rs nak gelak je kan..hee..kenangan indah..:)

    ReplyDelete
  2. byk nye....smpai tak tbace sume sbb da ngantok...huhuhu

    ReplyDelete
  3. wah
    ada bakat dalam tampar menampar nampaknya nih
    hahahaha

    ReplyDelete
  4. ahaha..ni macam bukan pengawas..tapi penganas.. gangster habis..huawawa~

    best kan siswi..bila ingat balik kenangan lama.. lucu.. n bila part yang senggal2 tu..rasa macam nak tergelak sorang2 pun ada.. pastu cakap sendiri.. asal lah senggal sangat aku dulu..adoi! hehe~

    nway.. good luck to u 4 this new sem.. cayok2!!

    erm2.. gambar Trans studio tu ole2 ler..hehhe~

    ReplyDelete
  5. sis IRA: hikhik.. kalau nk list sume mmg xabes la akak..hikhik.. tp kn best kn.. bh senyum sorg2..hikhik..

    sibdakKACHAK: haha.. sian ler.. xpa2.. esk mai bace balik..haha.. #psycho siswi.. :P

    HANS: haha.. sebab tu siswi main bola tampar..haha..

    BADRINA: hikhik.. xbyk lg nie dear..1/10 bru..hahaha

    sis ASYA: hehe.. mane ade. siswi baik tau..hahaha..

    tau xpa.. mesti senyum sorg2.. gelak sorg2..haha.. sewel sekejap..hoho..

    siswi da lame da start sem baru..hikhik.. :)

    ooke.. kena save image la lepas nie..hikhik..

    missKONSPIRASI: haha.. jangan takut. siswi baik+comel lg..haha.. >.<

    ReplyDelete
  6. bila baca ni.
    jadi rindu pulak nak sekolah balikk.
    jadi kecik balikkk.
    hehe

    ReplyDelete
  7. @chemay

    hehe.. tau xpa.. oke. siswi memang xleh jd kecik balik..haha.. :P

    ReplyDelete
  8. hahaha~
    suka baca cerita siswi =)

    terima kasih sudi join =)

    ReplyDelete
  9. banyak ny kenangan siswi tp yg paling sy suka yg first tu. haha. berani siswi lempang ank org. haha.

    ReplyDelete
  10. SHA: hikhik.. same2 dear.. tp rase cm pnjg sgt..hoho..

    HANIS: best sgt333.. hihi..

    NORAIM: hikhik.. berani la sebab dia bedakkan siswi dgn duster dulu..hihi

    ReplyDelete
  11. byk tol kenangan dia.semua menarik jea.
    bab tampar tu.mmg siswi ganas..huhu

    ReplyDelete
  12. heee tak ingat sgt dah knangan time sek rendah..

    ReplyDelete
  13. haha...bestnye...tapi Cik Retiss ingat2 balik Cik Retis malu jugak..sebab mase kecik bukan2 je dibuatnye.. XD

    ReplyDelete
  14. kelakar jek kalau ingt kan balik. . rs mcm tak cye jerk kite pnh laku kan mse sekolah rndah dulu

    darjah 3 garang nye dyer
    darjah 6 lagi garang, takut nye

    ReplyDelete
  15. sis NIK: hikhik.. sgt byk.. ni skit bru kak..hee.. aduiii.. siswi xganas pun.. comel ja..hahaha..

    FEYQA:hehe.. siswi ingat sume benda mase skolah rndah..hihi.. even ckgu2 pun still ingat lg..hee..

    ROS: hee.. maseh ziarah siswi.. ^.^

    MIA: hee.. jom igt balik.. seronok..hihi..

    cikRETISS: hehe.. samela.. malu dan kelakar.. asal jd sengal eh..haha..

    IZWAN:haha..tau xpa.. smpi skrg siswi cm tertanya2 how come la siswi blh buat mcm tuh..haha..

    oit2.. mane ade garang.. comel+sweet..hahaha..

    ReplyDelete
  16. sek rendah is the besttt ! heheh . sek menengah pun apa kurangnya XD Masuk U lg syokkk kot . heheh

    ReplyDelete
  17. TEHA:sgt syok..hee.. rase nk balik ke zman skolah rndah je.. :)

    WIDIEA:haha.. mane ade nakal dear.. siswi comel+manja ja..haha..

    M.Y.BAIK:haha.. tau xpa.. ekk.. msuk U da kurg sronoknye dear. sbb busy sgt and umur mkin tua...hahaha

    ReplyDelete
  18. masa kecik2 memang banyak kenangan yg xleh lupakan kan?
    huhu..nice..:)

    ReplyDelete
  19. ganas gile asyik main pelempang je.. nak kutul lebih2 pun tak berani camni.. ngeri!!

    nampak gambar bas atas tu, teringat pernah muntah dalam bas time rombongan.. gile malu.. jatuh saham!

    ReplyDelete
  20. teringat balik zaman muda2 dulu...hehe

    ReplyDelete
  21. nak tengok gambar tuh , mesti eklusif punya gambar . hehe e

    ReplyDelete
  22. kngn mmg bnyk kan...sengih sorg2 ble ingt balik..hehe

    ReplyDelete
  23. kenangan zaman skolah mmg best. sengih manjang
    dill.

    ReplyDelete
  24. hehe,, tersengih bila membaca.. sonok.. tingat zaman kecik2... bez2.. rindu kawan2 dulu..

    jom baca sebentar..=)
    http://lolz-l.blogspot.com/2012/02/ko-buat-maksiat-semua-kena.html

    ReplyDelete
  25. KAY_ARE: haha.. mane ade ganas.. comel ja.. wink2..haha.. xla.. siswi okey je.huuu..

    #ces..jatuh saham tol la..hahaha.. ade ke muntah ats bas..hikhik..

    SEMUTSENGAL: mekasih yaw..haha..

    MR.CLIVE:tau xpa.. ecece..snyum sorg2 letewww... :)

    IKA: jom sekolah balik..heee..

    ReplyDelete
  26. NIA: ekk.. =,=" dah xtau letak ktne..hahaha.. kantoi dgn dia.. xsimpan dhla.. haha.. ^.^

    TIRA: betul3.. kdg2 cm sewel je bile igt kenangan tuh.. :)

    DILL:hahaha.. tau xpa.. seronok!! :)

    L: hahaha.. sgt22.. rase nk putar ke skolah rndah.. rindu jgk! >.<

    ReplyDelete
  27. err. ganasssss gle kot asek bagi penampauuu jehhh cikgu.
    haha. tableh belahhh rrr.

    cne nth jd cikguuu ek?
    jangan bg pangg kat stdnt daa rr.

    lalalaa

    ReplyDelete
  28. tag awok kat sini... :))

    http://stilovkatahatistilovastrid.blogspot.com/2012/02/segmen-wrfw-walkreviewfollowwin.html

    ReplyDelete
  29. haha ,i see ... tp rsenya still best kot dlm U walaupun busy utk assignment XD
    ekot org la kan ... haha

    ReplyDelete
  30. hahahaha garangnya u babe! tu suma mmg kenangan babe. lagi lagi bab penampar tuh. bole cite kat anak cucu kite nanti. hikhik :)

    ReplyDelete
  31. Kenangan masa kecik adalah kenangan yg paling best kan....hihihi

    ReplyDelete
  32. haha..masa kecik2..pantang nampak ustaz hensem baru masuk..muda pulak tu..ade je student yg nak menggatal..hahah..ustaz pulak dok melayan..hua3x

    ReplyDelete
  33. anakZAKARIA:hahaha.. ne ade dear..xganas pun.. comel ja..hahah.. xla.. xpanngg pon.. cubit2 manja ja..hahahah..

    cikRETISS: waaa.. nnti siswi berkunjung.. maseh tag.. :)

    M.Y.BAIK: heee.. best la kot.. siswi xmasuk U syg.. siswi duk mktb ja..hikhik.. :)

    ASFIRA: hahah.. tau xpa.. xgarang pun.. comel ja...hahaha.. tu la psal.. ^.^

    ctAJA: betul3..hehe.. jom jdk kecik blik..hoho..

    ZUAN:heee.. xpa.. ingat yg skit tu pun da kire oke.. :)

    BIELA: haha.. yup.. u r right dear.. mmg suke la usha2 ustaz..hahaha..

    ReplyDelete
  34. Hahahahahaha baca semua ni buat umi ketawa berdekah2 ..dear ni memang lawak la ..ada bakat menulis komik lawak tau .. benda serius and buat orang marah, tapi bila baca ayat geli hati sungguh!!!


    sweeet la dear ni ... kentut kang ..hahahahaha ..

    ReplyDelete
  35. @My Life's Journey

    hahaha.. umi nie.. siswi xmau la wt komik lwk.. nnt xlaku cmne..hahaha... :P

    #jgn la kentut.. hilang kemanisan siswi. hahahha

    ReplyDelete
  36. hahaha.rindu zaman kecik2 dulu.bile rehat mesti main kejar2.pastu masuk kelas kepanasan.amboi ganas nye siswi.

    ReplyDelete
  37. @sitihanisahali
    heee.. kite serupa.. main berebut tiang..hikhik..

    ekk.. xdela.. xganas pun.. comel3 ja..hikhik

    ReplyDelete

Assalamualaikum..
selamat mengarut dengan siswi..

#mengarut yang betul sahaja.. carutan tidak dibenarkan..

gomo kelate gomo.. >.<

ɐʇɐɯ ɹıɐɹǝq˙˙ɐɹıqɯǝƃɹǝq˙˙˙ɥǝʇolǝɔɹǝq ıʍsıs ʇɹod d---ʇɥƃıɹʎdoɔ